Matchstraff för målskytten när Skellefteå tog bortaskalp

0:59 min

Joakim Lindström gjorde matchens första mål mot Färjestad, men åkte sedan på matchstraff som kan ge avstängning. Skellefteå vann, trots Lindströms bortavaro, med 3-1 i Karlstad.

Storspel från Skellefteåmålvakten Joni Ortio anlade för västerbottningarnas seger. Det enda missödet för gästerna blev matchstraffet på landslagsspelare Lindström.

Disciplinnämnden kommer kanske ge två matchers avstängning för det där. Men jag tycker inte det är så farligt som det ser ut, för både Oskar Steen och Lindström är lika goda kålsupare. Sen så tar klubban lite olyckligt upp mot ansiktet

Färjestad reducerade i mittenperioden till 1-2 när Fabian Zetterlund gjorde karriärens första slutspelsmål, men bara sekunder efter det utökade Skellefteå ledningen när Jimmie Ericsson passade Jesper Olofsson som enkelt hängde dit 3-1 för gästerna.

– Det är en överraskande seger som kommer efter fint målvaktsspel från finländske Joni Ortio, sa Radiosportens hockeyexpert Challe Berglund, och Pär Lindholm i Skellefteå höll med:

– Han är grym. När vi släpper till enkla lägen så är det viktigt att ha en bra målvakt. Sen har vi koll på matchen. Jocke Lindströms matchstraff vill jag inte kommentera, sa Pär Lindholm till Radiosportens reporter Magnus Wahlman.

Färjestad- Skellefteå AIK 1-3 (0-2, 1-1, 0-0)
Match 1 av 7 (TT-statistik)
Första perioden: 0-1 (0.45) Joakim Lindström (Pär Lindholm, Oscar Möller), 0-2 (8.32) Oscar Möller (Pär Lindholm, Joakim Lindström).
Andra perioden: 1-2 (13.01) Fabian Zetterlund (Jesse Virtanen, Alexander Johansson), 1-3 (13.58) Jesper Olofsson (Jimmie Ericsson).
Skott: 33-26 (17-12, 7-6, 9-8).
Utv, Färjestad: 7x2. Skellefteå AIK: 5x2, 1x5, 1 matchstraff.
Domare: Marcus Linde, Kungälv, och Mikael Nord, Arboga.
Publik: 6 067.