Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

DMK om sina felsteg i Sunderland: "Jag sa: 'Vem fan är du?' till en klubblegendar"

Allsvenskan

David Moberg Karlsson ångrar hur han tacklade sitt äventyr i Sunderland.
I en intervju med Offside berättar nu IFK Norrköping-spelaren hur han rök ihop med sin tränare Kevin Ball.
- Han sa att jag aldrig skulle bli något och bröt ner mig mentalt, säger "DMK".

Foto: Bildbyrån

Sommaren 2013 såldes David Moberg Karlsson, som 19-åring, från IFK Göteborg till dåvarande Premier League-klubben Sunderland. Men den offensive mittfältaren/anfallaren klarade inte riktigt av att ta det stora steget och efter en tuff tid, som bland annat innehöll en misslyckad utlåning till skotska Kilmarnock, lämnade "DMK" Sunderland för danska Nordsjaelland sommaren 2014.

I januari 2017 berättade den nuvarande IFK Norrköping-spelaren för Fotbollskanalen om hur han inte klarade av att tackla situationen i Sunderland mentalt, att han hade svårt att hantera att klubben ville satsa på andra spelare. I intervjun förklarade Moberg Karlsson att han lärt sig mycket av tiden i England.

Annons

- Att oavsett vad det är så är det bara att borra ner huvudet och köra. Det är en helhet och handlar inte bara om mig själv. Bara för att jag är lite sur är det inte många som bryr sig om mig utan jag måste göra mitt bästa. Jag kan inte tro att världen kretsar kring mig, det trodde jag när jag var 19. På ett sätt måste man vara egoistisk och inte tänka på vad tränaren säger när han säger att jag är en idiot, sa han till Fotbollskanalen.

- Sebastian Larsson (dåvarande lagkamrat) berättade för mig exakt hur jag skulle uppföra mig för att lyckas men jag gjorde tvärtom och gick min egen väg. Hade jag bara lyssnat på honom så hade allt gått bättre. Varför jag inte gjorde det? Det är svårt att säga, det var svart i huvudet. Ångrar mig att jag inte lyssnade på honom. 

I en intervju om "självbehärskning" med magasinet Offside berättar nu 24-åringen om hur han känner att han tagit fel fajter tidigare i karriären och att han mognat med tiden. Han erkänner att han tidigare slarvade med tider och att han kunde vara osmidig i sin kontakt med andra spelare och ledare.

Annons

- Sista halvåret i Danmark förstod jag att min uppkäftighet bara missgynnade mig. Jag önskar att jag gjort det tidigare, för i Sunderland spårade det ur. När tränaren som värvade mig fick sparken tog U21-tränaren över, och det första han sa till mig var: »Du är för dålig för A-laget, du ska ner i U21.« Jag hade nätat mot Tottenham på försäsongen och trodde att jag var kung, så jag svarade: »Det ska jag inte alls, vem fan är du?« Han var klubblegendaren Kevin Ball, som hade gjort typ 400 matcher för Sunderland, säger Moberg Karlsson till Offside.

Frågan landade inte särskilt bra.

- Inte direkt. Han sa att jag aldrig skulle bli något och bröt ner mig mentalt. När jag missade en mottagning avbröt han träningen och ropade: »Här har vi en kille som kostar två miljoner pund men som inte kan ta emot en passning!« Sebastian Larsson ville att jag skulle motbevisa tränaren istället för att käfta emot. Men min inställning var: »Om han blåser av träningen för att säga att jag är en idiot – varför ska jag då springa för honom? Då kan han dra åt helvete.« Det ångrar jag jättemycket.

Annons

På frågan från Offside om vad som var felet med honom svarar Moberg Karlsson:

- Det grundade sig nog i någon sorts egoism. Jag trodde att allt kretsade kring mig. Om jag inte spelade kunde jag tänka: »Fan vad skämmigt att nöta bänk, nu tänker alla på det«. Men vem bryr sig om David Moberg Karlsson spelar eller inte? I dag blir jag irriterad när yngre spelare beter sig som jag gjorde och försöker få dem att fatta vad jag inte fattade.

Publicerad 2018-03-19 kl 14:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto