Skellefteås Henrik Hetta och Färjestads Fabian Zetterlund i en fight under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Skellefteå den 20 januari 2018 i Karlstad. Foto: Bildbyrån

FBK-stjärnan tillbaka – men Saik-back missar första kvarten

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad stal fjärdeplatsen från just kvartsfinalmotståndaren Skellefteå i den allra sista omgången av SHL den 10 mars. Båda lagen landade på 87 inspelade poäng men Karlstadsgänget hade bättre målskillnad: plus 27 mot Saiks plus 25.

Det innebär att Färjestad har hemmaplansfördel i matchserien som avgörs i bäst av sju. Men enligt Skellefteås Oscar Möller har det ingen större betydelse.

– Äsch, vi har gjort bra matcher mot dem hela säsongen, särskilt på bortaplan, sade han till Sportbladet när det stod klart.

Möllers uttalande kan backas upp av de statistiken: Skellefteå vann båda mötena i Karlstad under grundserien.

Förstacentern tillbaka i FBK – men viktig back saknas i Saik

Färjestad får tillbaka stjärncentern Johan Ryno som missade de tre sista SHL-matcherna.

– Det ska bli fantastiskt kul. Vi har haft jämna matcher med Skellefteå hela säsongen och det blir alldeles säkert likadant här, sade Ryno tidigare till SVT Sport.

Skellefteå får däremot klara sig utan offensive backpjäsen Emil Djuse efter hjärnskakningen han ådrog sig mot Luleå den 8:e mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.