Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Hockey

Djurgårdens besked om de saknade stjärnorna

Djurgården körde över Linköping med tennissiffrorna 6–1 i den första kvartsfinalen på hemmaplan, trots manfallet av stjärnspelare.

Men efter matchen öppnade tränaren Robert Ohlsson för att stockholmarna kan få tillbaka stjärnorna inför kvartsfinal två på tisdag.

– Jag tror vi kan ha alla tillbaka. Men vi får se, säger Ohlsson.

Rene Bourque.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Lukas Vejdemo.
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Andreas Engqvist.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Det blev aldrig särskilt spännande på Hovet i den första kvartsfinalen mellan Dif och Linköping.

Jakob Lilja gav gästerna ledningen efter tio minuter in i den första perioden. Sedan var det Djurgården för hela slanten och hemmalaget vann med klara 6–1.

– Det är fantastiskt kul. Det var rätt längesen jag gjorde mål här inför alla fantastiska supportrar så det var skitkul, säger tvåmålsskytten Jonathan Davidsson.


LÄS OCKSÅ: ”Monstrets” mardröm - jättetavla och utbytt 


Saknade stjärntrion kan återvända

Djurgården kom till spel med ett par av sina stjärnspelare skadade. Två tredjedelar av förstakedjan, Andreas Engqvist och René Bourque, kom inte till spel. Inte heller Lukas Vejdemo fanns på plats på isen för stockholmarna.

Tillbaka i spel finns Daniel Brodin efter den svåra korsbandsskadan han ådrog sig i landskampen mot Lettland för drygt ett år sedan. Men det blev ingen speltid för Brodin i dagens tillställning.

– Han är med och tillgänglig, men där har vi valt killarna som är helt i gång. Men Daniel kommer finnas med som en joker, vissa matcher kanske det blir i dag sen vissa matcher får han spela ordinarie. Vi använder honom på lite olika sätt, säger Robert Ohlsson.

Stjärncentern Andreas Engqvist fick ett bakslag efter sin hjärnskakning han ådrog sig borta mot Mora annandag jul.

– Där vet jag inte riktigt var vi är. Han är med och tränar med laget men han måste vara helt 100 innan, säger Robert Ohlsson.


LÄS OCKSÅ: Nyström: ”Det var nästan pinsamt” 


"Det måste man respektera"

Ohlsson säger också att de vill respektera René Bourques familjesituation som håller honom borta från spel, där Bourques son är sjuk.

– Det är ju familjesituationen och det måste man respektera att den får vara som den är. Jag tror alla resonerar så, säger han.

Men öppnar också för att de kan återvända på tisdag.

– Jag tror vi kan ha alla tillbaka. Men vi får se.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.