Djurgården krossade Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården fick en smakstart på kvartsfinalspelet efter hela 6-1 hemma mot Linköping.

Linköping har tagit omvägen via åttondelsfinalerna, och såg till en början ut att vara inne i fint matchtempo. Efter tio minuter tog man ledningen efter att Jakob Lilja lämnats ensam framför mål.

Men Djurgården svarade två minuter senare. Jonathan Davidsson, för dagen tvåmålsskytt, utnyttjade ett misstag av Linköpings målvakt Jonas Gustavsson och satte 1-1.

Det blev startskottet för stockholmarna som inledde en mäktig offensiv. Strax före paus kom 2-1 genom Linus Hultström. I andra perioden styrde Djurgården spelet och gjorde tre raka mål.

Matchen kändes avgjord i tredje och hemmalaget kontrollerade sin ledning. Med fyra minuter kvar fullbordade Axel Jonsson-Fjällby utklassningen när kom ensam med Gustavsson: 6-1.

– Det är så jävla dåligt. Jag tycker vi är bra i första. Sen i andra är vi först på puckarna men jag vet inte vad vi gör med dem, säger en besviken Jakob Lilja till Cmore.