Reideborns revansch

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit ifrågasatt under flera säsonger. Nu har målvakten Adam Reideborn, 26,  fått sin revansch. Han var SHL:s främste under grundserien och gav Djurgården en trygghet bakåt . Det blev till slut en andraplats för den stora överraskningen den här säsongen. Hittills. 

– Jag tror att alla är lite överraskade faktiskt. Men vi har visat att vi är starka som grupp och har vunnit många jämna matcher under säsongen. Aldrig gett upp. Jag tror vi blir svåra att slå i ett slutspel, säger Adam Reideborn till SVT Sport.

Han har haft några tunga år. I både Modo och Djurgården, dit han återvände inför förra säsongen. Ofta kritiserad och ifrågasatt. Men han gav aldrig upp. Tränade hårdare än han någonsin gjort tidigare och han ville visa för sig själv och alla andra att han är en målvakt att lita på.

– Jag har lärt mig mycket av de motgångar jag har haft. När man har det tufft gäller det att plocka fram det lilla som är positivt istället för att bara se det som inte är bra, säger Adam Reideborn.

Och den här säsongen har han varit SHL:s främste i grundserien med en räddningsprocent på 93,70. Förra året hamnade han först på tolfte plats.

Konkurrensen sporrar

Han har stått 30 matcher och haft konkurrens av Djurgårdens andre målvakt, Jocke Eriksson, som också spelat mycket bra.

– Det är klart man vill stå alla matcher. Man är ju tävlingsmänniska. Samtidigt sporrar det att ha Jocke som lagkamrat. Och vi är bra kompisar utanför rinken.

Vad känner du själv att du har förbättrat?

Jag har blivit starkare både på isen och utanför. Blivit bättre i positionsspelet och hamnar inte lika ofta på mage och rygg. Jag tar de puckar jag ska och nån till.

Djurgårdens tränare, Robert Ohlsson, är imponerad över Adam Reideborns utveckling.

– Jag har inte riktig koll på h u r många träningstimmar han lagt ned. Men de är åtskilliga. Det är härligt att se att hårt arbete lönar sig. Idag är Adam en riktigt stabil och bra målvakt..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.