Vajebah Sakor ut på bår i Blåvitts 3–0-seger

Publicerad 2018-03-16

IFK Göteborg vann träningsmatchen mot BP med 3–0 efter två mål av Elias Mar Omarsson och ett av det georgiska nyförvärvet Giorgi Kharaishvili.

I andra halvlek bars Vajebah Sakor ut på bår – men enligt Blåvitts läkare ska det inte röra sig om en allvarlig skada.

Följ ämnen
IFK Göteborg

Vajebah Sakor var förra säsongen utlånad till Göteborg från italienska storklubben Juventus. Inför årets säsong skrev 21-åringen på ett treårskontrakt med Blåvitt.

– Naturligtvis en stor ära för mig och en fantastisk möjlighet att visa vem jag är som fotbollsspelare. Jag har gjort en resa med Juventus, men från och med i dag är det IFK Göteborg, med mina lagkompisar, föreningen och inte minst alla supportrar, som gäller. Jag är oerhört glad och tacksam, sa han till klubbens hemsida.

Smäll på nerven

I dagens träningsmatch mot BP byttes Sakor in i den 54:e minuten. En kvart senare senare föll mittfältaren ner på planen, till synes oattackerad, och grinade sedan illa när han bars ut på bår och tog sig åt knät.

Enligt Göteborgs-Posten verkar det dock inte röra sig om en allvarlig skada.

– Han fick en smäll på nerven på utsidan av knäet och tappade känseln och kraften i benet. Det känns inte som att det ska vara någon allvarlig skada, säger läkaren Jon Karlsson till tidningen.

Göteborg vann matchen med 3–0 efter två mål av islänningen Elias Mar Omarsson i första halvlek och ett av det georgiska nyförvärvet Giorgi Kharaishvili i matchens slutminuter.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Följ ämnen i artikeln