City bör frukta oss

Bild till nyheten City bör frukta oss
Är det verkligen vi som ska fasa för Man City i kvartsfinalen? Statistiken från de senaste åren säger något helt annat.

# Ingen annan manager har besegrat Pep Guardiola oftare än Jürgen Klopp. Tysken har plockat 5 segrar av spanjoren under tiden i Dortmund och Liverpool.

# Liverpool har 6 segrar, 2 oavgjorda (om man räknar Ligacupfinalen 2016) och 2 förluster på de 10 senaste mot Man City.

# Den enda rejäla plumpen kom i september förra året när Liverpool föll med hela 5-0 på Ethiad. Men till saken hör att Liverpool var det bättre laget fram till Manés utvisning i den 37:e minuten.

10 senaste mot City

Tabellrad: 10 6 2 2 20-17 +3

2014

13 april

Liverpool – Man City 3-2

Mål: Sterling, Skrtel, Coutinho

* Fantastisk kamp i jakten på ligaguldet under Brendan Rodgers. Coutinho curlade snyggt in segermålet i den 78:e minuten och fick Anfield att explodera av lycka.

25 augusti

Man City – Liverpool 3-1

Mål: Zabaleta (självmål)

* Tidigt på säsongen och under en period då Brendan Rodgers redan var starkt ifrågasatt som manager. City klart bättre och "The Reds" fick med sig ett tröstmål i slutskedet.

2015

1 mars

Liverpool – Man City 2-1

Mål: Henderson, Coutinho

* Kaptenen avlossade ett vackert skott som borrade sig in i krysset. Coutinho hjälte på nytt.

21 november

Man City – Liverpool 1-4

Mål: Mangala (självmål), Coutinho, Firmino, Skrtel

* Klopps första match mot City och Manuel Pellegrinis manskap blev totalt överkörda på hemmaplan.

2016

28 februari

Liverpool – Man City 1-1 (Ligacupfinal på Wembley)

Mål: Coutinho

* Jämn final som City vann på straffar sedan Lucas, Coutinho och Lallana bränt sina.

3 mars

Liverpool – Man City 3-0

Mål: Lallana, Milner, Firmino

* Bara tre dagar efter cupförlusten på Wembley möttes lagen på nytt och "The Reds" krossade City.

31 december

Liverpool - Man City 1-0

Mål: Wijnaldum

* Holländaren Wijnaldum språngnickade vackert in segermålet redan i matchinledningen. Resultatet förde upp Liverpool till andra plats i tabellen på nyårsafton. Första ligamötet mellan Klopp och Pep Guardiola.

2017

19 mars

Man City – Liverpool 1-1

Mål: Milner (str)

* Tidigt ledningsmål i början av andra Milner på straff, men Aguero kvitterade med kvarten kvar.

9 september

Man City – Liverpool 5-0

* Manés utvisning i 37:e minuten blev Liverpools fall. Fram till dess var "The Reds" det klart bästa laget på planen.

2018

14 januari

Liverpool – Man City 4-3

Mål: Oxlade-Chamberlain, Firmino, Mané, Salah

* Fantastisk match, där Liverpool blev det första lag att besegra Man City i ligaspelet. Siffrorna smickrade gästerna. I den 84:e minuten hade Liverpool dragit ifrån till 4-1.