Arg över derby-flytt

Bild till nyheten Arg över derby-flytt
Jürgen Klopp gick i taket när han fick höra att Sky Sports flyttat derbyt mot Everton från söndag eftermiddag till tidig lördagsmatch på grund av Champions League-lottningen. Kolla presskonferensen och sammanfattning här.

Om CL-lottningen

– Vi spelar på lördag mot Watford, jag behöver nog påminna er om det.

– Jag förväntade mig ingenting, men det är en absolut drömlottning... för alla Manchester United-fans!  

– Vi har tillräckligt med tid att förbereda oss till den matchen. Jag såg Begiristrans ansikte (på tv) och han såg inte ut som han tyckte att det var julafton.

Om att derbyt nu flyttas till lördag

– Jag är redan arg för att de (tv-bolagen) har flyttat matchen mot Everton till lördag kl 13:30 efter att vi har spelat onsdag. Jag känner till länder där de ställer in ligamatcher innan Champions League-kvällar. Jag fick höra detta för bara några sekunder sedan. Det är inte så kul att spela onsdag kväll och så borta mot Everton på lördag morgon. 

– Vem som än gjorde schemat och lade in matchen på söndagen trodde inte att Liverpool skulle gå vidare. Sedan – oooops! – Liverpool gick vidare. 

– City spelar kl 17:30 på lördagen och dessa fem timmar utgör en enorm skillnad. Flytta Everton-matchen till normal tid och inte när det är frukost!

Om förlusten mot Man United

– Vi ska använda oss av det som motivation (uteblivna straffar med mera). Vi respekterar reglerna, men i professionell fotboll måste man vara lite arg för att få ut det bästa på planen. 

Om att respektera domarna

– Jag har sett några söndagsmatcher mellan jag har varit ute och rastat hunden, men inte sett några problem. Jag har haft tre, fyra eller fem tillfällen då jag har tappat kontrollen. Jag är inte glad för det, men vi är inte rätt personer att leka förebilder. Vi är människor och vi gör misstag. 

– Vi måste visa respekt till domarna och det gör vi i Liverpool. Vi ligger alltid i toppen av av "Fair Play"-tabellen. Att visa respekt är en fråga för alla – inte bara för fotbollsspelare och managers.

Om Watford på lördag

– Vi har behållit revanschkänslan (efter United-förlusten) eftersom vi vill och måste slå tillbaka omedelbart och vinna igen. Jag såg Arsenal mot Watford och det var ingen 3-0-match. Watford var starka den dagen och skapade en massa problem. 

– Vi har våra egna mål och hemmamatch, det borde göra skillnad för motståndaren. Och vi måste se till att prestera och skapa en suverän atmosfär. 

– Sedan är vi inte tillsammans förrän om två veckor, inför Crystal Palace, som återigen spelas kl 13:30. Efter ett landslagsuppehåll...

Om Adam Lallana

– Adam har förmodligen haft den jobbigaste säsongen under sin karriär, men han är fortfarande en topp 3-4-spelare för England. Han åkte på en rejäl skada och den behövde tid att läka.

– Jag pratade med Gareth (Southgate, fölrbundskaptenen) i veckan och sa att att det är en stor utmaning att inte ta med honom. Men han behöver mer återhämtning. Jag sa att om han känner sig 100 % frisk så är han välkommen att spela honom (för England).

Om att Trent har spelat fem raka matcher

– Han spelar inte bara för att han är Trent eller för att han är en scouser. Det är för att han har kvalitet. Hans styrka ligger lite mer i det offensiva spelet. Målet (mot United) var dåligt försvarsspel, men inte bara från honom. Eftersom han är ung kommer han att göra misstag – och lära sig av dessa.

Om skadeläget 

– Joe Gomez har fått en liten smäll. (Ben Woodburn är också på skadelistan, enligt Liverpoolfc.com).


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer