Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL

”Det är käpprätt åt helvete detta”

Det var stökiga scener inför mötet mellan Linköping och HV 71. 

Nu har totalt fjorton spelare anmälts till disciplinnämnden. 

– Käpprätt åt helvete, säger Linköpingstränaren Dan Tangnes till Corren.

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den låg ett rejält pris i potten inför andra matchen mellan Linköping och HV 71: slutspel i SHL. Och det märktes att stämningen var laddad redan innan nedsläpp

När Emil Sylvegård kom ut på isen så började HV 71:s Sebastian Wännström och Marc Zanetti att åka in i Sylvegård. Tjurigheten utvecklades sedan till ett jätteslagsmål när spelarna grupperades vid rödlinjen. Startskottet kom när Marc Zanetti knuffade en LHC-spelare – och därefter följde en dryg minuts slagsmål. 

Fjorton spelare anmäls

Nu har fjorton spelare – Linköpings Emil Sylvegård, Almen Bibic, Anton Karlsson, Nick Sörensen, Sebastian Karlsson och Tony Mårtensson samt HV 71:s Mark Zanetti, Sebastian Wännström, Christoffer Persson, Oscar Sundh, Martin Thörnberg, Max Wärn, Robin Figren och Lawrence Pilut – anmälts till disciplinnämnden. 

De sex LHC-spelarna riskerar därmed att bli avstängda i kvartsfinalen. Linköpings tränare Dan Tangnes är upprörd.

– Det som hände på uppvärmningen… Man kan tycka vad man vill om det, men jag tycker inte att det var så farligt. Det ser mest löjligt ut. Det är märkligt att komma i efterhand och anmäla. Gör klart vad som gäller från början, var konsekvent och gör likadant under hela säsongen. Då vet alla vad som gäller. Det är ingen som tjänar på det här, säger han till Corren.

– Alla i och omkring hockeyn skriker efter känslor, men så fort det blir det är det 500 moralpoliser ute som anser att allt som skapar profiler och drama kring är käpprätt åt helvete, fortsätter han. 


LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 


På SHL:s hemsida refererar man till paragraf nummer 48 i hockeyns regelverk. 

"Ingen som helst kroppskontakt mellan motståndare är tillåten under matchuppvärmningen. All uppvärmning ska förläggas till respektive planhalva. Ingen spelare är tillåten att åka över på motståndarnas planhalva under matchuppvärmningen. Överträdelser mot denna regel ska rapporteras av domarna, domarsupervisor eller annan av administrerande förbund utsedd person", står det i paragrafen. 

"Vi tycker inte om varandra"

Almen Bibic fick sin klubba bortskjuten i bråket och svarade med att avlossa ett stenhårt slagskott mot Marc Zanetti – som satt ned och stretchade.

– Det visar bara att vi inte tycker om varandra. Det var hårda slag som delades ut där, sa Bibic om tumultet. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.