Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rosenberg och MP:s hyllningar av ÖFK: ”MFF och Östersund tar svensk fotboll framåt”

Allsvenskan

MALMÖ. Inför lördagens cupsemifinal gav både lagkapten och huvudtränare i Malmö FF mycket beröm åt motståndarna Östersund. 
- Men de ska inte ta sig förbi oss, säger Magnus Pehrsson. 

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

De senaste åren har matcherna mellan Östersund och Malmö FF utvecklats till att bli en av svensk fotbolls hetaste och mest uppmärksammade. På lördag möts de i svenska cupens semifinal.

- Båda lagen tar svensk fotboll framåt. Jag har sagt det från början, jag tycker Östersund spelar fantastisk fotboll, säger Markus Rosenberg. 

- Östersund har utvecklats och blivit bättre och bättre. Det här är de två senaste lagen som varit ute senast i Europa och gjort det bra. Spelar en attraktiv fotboll, bägge lagen vill ha mycket boll. Roliga matcher att se på, hänt mycket, allt från mycket mål till utvisningar och bra spel. Det är väl alltihop.

Annons

Även huvudtränaren Magnus Pehrsson fyller i med hyllningarna. 

- Jag tycker det är en enormt cool resa de har gjort. Det är ovanligt att sig från lägre seriesystem med ett sätt att spela fotboll på, där det finns rätt mycket likheter i det sättet jag gillar fotboll. Vi har rätt mycket samma tankar. 

- Det är jätteroligt, det är bara positivt. De förtjänar all beröm och all uppmärksamhet. 

- Jag tror det blir en otroligt bra match igen. (Matcherna) var höjdpunkter förra året. Dels att vi tog fyra av sex poäng, men också innehållet i matcherna var väldigt häftiga att vara med om.

Malmö FF vann hemma efter ett sent mål av Erdal Rakip och fick oavgjort borta efter en straffräddning av Johan Dahlin. Östersund vann cupen förra året, Malmö FF har inte gjort det sedan 1989, men slutade flera placeringar högre än Östersund i allsvenskan förra året. Vilka är då favoriter på lördag? 

Annons

- Vi ser oss alltid själva som favoriter, vi går alltid in för matcherna att vinna, men det är klart det är en av de tuffa matcherna i allsvenskan, säger Rosenberg. 

Även Pehrsson har ett liknande svar: liten fördel MFF, men det kanske jämnas ut av att de är på bortaplan. 

- Det är nog 50-50 ungefär. Vi har ett övertag resultatmässigt från förra året, jag har inte förlorat mot dem, och vi har gjort bra matcher. Sedan spelar vi på bortaplan och det väger kanske upp det. 

- Det är ett lag som jag verkligen tycker är kul att se på, jag har full respekt, och det kommer vara en rejäl utmaning för oss på lördag och det här året, men de ska inte ta sig förbi oss. 

Matcherna har varit heta och det har framför allt hänt många saker i matcherna. Förra året blev det fyra utvisningar i två matcher, året innan det 4-1-seger för MFF och 3-0-seger för Östersund. Är det då redan något av ett rivalmöte? 

Annons

- Det tar lång tid innan de hamnar på den andra nivån med Göteborg, AIK, Helsingborg, och alla de här, säger Rosenberg. 

- Det sitter i väggarna, de måste vinna några titlar först. Man kan börja där. Sedan är det ett fantastiskt lag och de har utvecklats enormt under (Graham) Potter. 

Förra året sa du att du trodde att Östersund skulle bli en av de stora utmanarna om SM-guldet, känner du samma sak i år?
- Ja. Jag fick frågan om vem som skulle komma tvåa och sa Häcken eller Östersund (förra året). Det finns många lag som har utvecklats det här året och köpt in massaspelare, men jag håller Östersund helt klart bland toppen.

- Men jag är inte bra tippare för jag har ju aldrig rätt...

Publicerad 2018-03-15 kl 20:26

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto