Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HV71

Guldhjälten kan återvända – men floppspelaren lämnar

Efterlängtad framgång och guldyra för drygt ett år sedan.

Men i år tog säsongen slut redan i åttondelsfinalen för HV 71.

Det efter att Linköping slagit ut mästarklubben i två raka matcher.

Nu lämnar floppvärvningen laget.

Simon Önerud, guldhjälten från i fjol.
Foto: DANIEL MALMBERG
Bill Sweatt.
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
HV är utslaget ur SHL-slutspelet.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lördagen den 29 april 2017. Simon Önerud skickar in pucken i målburen och samtidigt hela Jönköping till extas. Guldet var hemma, och efterföljande dagar blev en enda lång fest i staden där allt kulminerade i att drygt 40 000 samlades i Knektaparken två dagar senare. 

I kväll känns det som ett avlägset minne för de med vittgultblått i hjärtat. 

Efter andra raka förlusten mot ärkerivalen Linköping HC så tog årets säsong slut redan i kväll. I åttondelsfinalen - och samtidigt som Linköping vandrar vidare till kvartsfinal så väntar nu en oväntat tidig semester för HV 71:s trupp.

Floppvärvningen lämnar

Och kvällens match blev också den sista i HV 71 för ett gäng spelare. Bill Sweatt som inte haft mer än ett fåtal bra matcher har gjort sitt i klubben, han kommer inte att få förlängt. Sweatt är också den enda av kontrakterade forwardar som sitter på ett utgående kontrakt i klubben.

Tolv ur årets forwardsbesättning kommer att finnas kvar till nästa säsong.

Victor Ejdsell och Kevin Stenlund har båda spelat på lån från sina respektive NHL-lag under säsongen och där är chansen stor att båda spelar i Nordamerika kommande säsong.

Bland backarna sitter såväl Stefan Elliot som Topi Jaakola på utgående kontrakt och där har det hittills varit tyst och risken är stor att båda nu lämnar.

Fredrik Styrman är på väg norrut till Luleå. Och supertalangen Erik Brännström som är utlånad från Vegas Golden Knights kan komma att få chansen i NHL kommande säsong.

Avslöjar: Jagar guldhjälten från förra året

När HV71 förra året vann sitt guld så var det Simon Önerud som i förlängningen sköt avgörandet. Enligt Sport-Expressens uppgifter jobbar sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson nu hårt på att få hem honom på ett flerårskontrakt.

Man har vigt en plats i budgeten åt Önerud och hoppas kunna bygga kring honom. Klubben har fört intensiva samtal med Öneruds agent Jacob Hedin om just detta, och Önerud ligger längst upp på klubbens önskelista till kommande säsong.

Center från Djurgården klar

Ansluter till spelartruppen kommer såväl målvakten Jonas Gunnarsson som Djurgårdens Markus Ljungh att göra - något MrMadhawk avslöjat tidigare.

Dessutom har MrMadhawk avslöjat att HV 71 hämtar in talangen Martin Fehervary från IK Oskarshamn till kommande säsong.

De har kontrakt nästa säsong

Målvakter

Felix Sandström

Backar

Kristofer Berglund

Christoffer Persson

Lawrence Pilut

Alexander Ytterell

Forwards

Erik Andersson

Anton Bengtsson

Isac Brännström

Pierre Engvall

Robin Figren

David Gustafsson

Oscar Sundh

Mattias Tedenby

Martin Thörnberg

David Ullström

Sebastian Wännström

Max Wärn

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.