Skräckskada på Friends Arena – Jesper Nyholm bröt benet

Uppdaterad
Publicerad

Fruktansvärda scener i cup-kvartsfinalen mellan AIK och Örebro.

AIK:s Jesper Nyholm bröt benet i en närkamp med Michael Omoh.

AIK vann matchen 2-0 och nu väntar semifinal mot Djurgården.

Örebro-spelaren var alldeles för sen in i bollduell i 25:e minuten och träffade Nyholm så pass illa att AIK-spelarens ben gick rakt av vid vadbenet.

Spelarna omkring situationen insåg direkt allvaret och vinkade efter läkarpersonal. Även Omoh var bedrövad direkt efter träffen.

Han fick syna ett rött kort för satsningen och vandrade av planen tillsammans med bårpersonalen som bar Nyholm.

– Man ser direkt att benpipan står åt ett annat håll. Det är inget man vill att en annan spelare ska drabbas av. Det är jättetråkigt och synd att det händer, men det är en del av fotbollen tyvärr, säger ÖSK:s Michael Almebäck till Cmore.

LÄS MER: Omoh: ”Jag är förkrossad – Jesper är min vän”

Derby mot Djurgården väntar

AIK ledde 1-0 vid det otäcka benbrottet. Tarik Elyounoussi gav AIK en tidig ledning i matchen när han serverades ett jätteläge snett inåt bakåt av Robert Lundström.

Med timmen spelad tvingades även Henok Goitom lämna planen med känningar i låret.

När gästerna desperat jagade kvittering kunde Stefan Silva fastställa slutresultatet 2-0 i en omställning på tilläggstid.

I och med 2-0-segern säkrade man en plats i semifinal av Svenska cupen.

– Alla mina tankar är hos Jeppe nu och vi får tillägna honom den här segern, säger Alexander Milosevic, som ersatte Nyholm, till Cmore.

I semifinalen väntar Stockholms-derby hemma mot Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.