Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

FEM SPANINGAR: ”Nu är det bäddat för Stockholmsderby i semifinalen”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården besegrade i kväll Häcken i svenska cupens kvartsfinal på Tele2 Arena. 
Här är Fotbollskanalens Max Richnaus fem spaningar från matchen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

En jämn kvartsfinal där födelsedagsbarnet till slut fick fira
Djurgården var strået vassare, men känslan var att det likaväl hade kunnat sluta med ett gulsvart avancemang om ett par studsar hade gått annorlunda. Faktum är att Häcken utöver Dif:s mål hade de allra vassaste chanserna att ta ledningen, inte minst stolpskottet av Daleho Irandust i den andra halvleken vid ställningen 0-0.

Resultatet var också tämligen talande för att det var två av de mest försvarsstarka lagen i cupen som drabbade samman i kväll. Tillsammans hade Djurgården och Häcken inför kvällens kvartsfinal släppt in endast ett mål på sex matcher tillsammans i cupen.

Annons
Extra kul för Djurgården att vinna just i kväll då man 12 mars varje år fyller år, i år för 127 gången då man grundades på Alberget 4A i Stockholm år 1891.

Influensa gav två startdebutanter i Djurgården
För första gången i årets upplaga av svenska cupen gjorde Özcan Melkemichel ändringar i startelvan. Felix Beijmo var helt återställd från sjukdomen och startade på högerbacksplatsen, samtidigt som nyförvärven Jonathan Ring och Fredrik Ulvestad gjorde sina första starter i Dif. En av anledningarna till debuterna stavas influensa, som bland annat gjorde att Kevin Walker och Haris Radetinac, som startade alla gruppspelsmatcher, inte kom till spel alls i kväll.

Paulinho blir en av allsvenskans bästa även 2018 - om han håller sig hel
Sedan han kom tillbaka till allsvenskan och Häcken inför säsongen 2015 har Paulinho varit en av allsvenskans bästa spelare när han har hållit sig hel. Och det är inte alltid han har varit det. Men kvällens insats visade inga indikationer på att brassen skulle blivit en sämre spelare till årets säsong.

Annons
Daleho Irandust är också en spelare som ska bli spännande att följa säsongen 2018, 19-årignen var en av de som fick saker att hända i bortalaget.

Välbehövlig utdelning för Kadewere
Under hela försäsongen har det ryktats om anfallsförstärkningar i Djurgården - men på forwardssidan har det varit tämligen lugnt i Dif. Under cupspelet har Özcan Melkemichel visat att det är Tino Kadewere som varit förstavalet på anfallspositionen vid sidan av Kerim Mrabti, och även om zimbabwiern gjorde två mål i krossen av Degerfors var detta ett väldigt viktigt mål för honom. Har en tendens att krångla till det ibland och inte ta tillvara på chanserna han får - extra viktigt därför att han fick nätkänning.

Nu är det bäddat för derby i semifinalen
Nu ska det till att ÖSK skräller och slår ut AIK på Friends Arena i morgon kväll för att det inte ska bli ett derby på Friends Arena i semifinalen. Kanske är en utslagsmatch där en vinnare måste koras det Djurgården behöver för att ta död på sitt derbyspöke, som i år riskerar att fylla sju år om man inte slår Gnaget eller Bajen innan 19 september...

Annons
Publicerad 2018-03-12 kl 21:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto