Populära spelare

Populära ligor

TV: Djurgården till semifinal i cupen – Kadewere hjälte mot Häcken

Allsvenskan

STOCKHOLM. Efter en tät och tuff match på inför 6697 åskådare på Tele2 Arena tog sig Djurgården i kväll vidare till semifinal i svenska cupen.
Tino Kadewere blev stor hjälte med sitt mål i den andra halvleken.
- Vi är väldigt glada över att vara vidare till semifinal, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Malmö FF och Östersunds FK tog sig i helgen vidare till semifinal i svenska cupen - i kväll blev Djurgården första lag att bli kvartsfinalklart på den andra sidan slutspelsträdet.

Man fick sig dock en tuff match mot ett Häcken som började bäst och var nära att ta ledningen redan i den tredje minuten när ett skott av Paulinho letade sig strax utanför.

Häcken hade ett gäng fina kombinationer i den första halvleken och Alhassan ”Crespo” Kamara hade även han ett par chanser att ge de gulsvarta ledningen.

Djurgården hade mer av spelet men Häcken var länge laget som kändes giftigare när det kom till målchanser.

Annons

I den andra halvleken var Daleho Irandust en hårsmån från att ge Häcken ledningen när han fick till ett skott i stolpen i den 68:e minuten - och ett par minuter senare var Djurgården riktigt nära att få in bollen efter en stökig situation i straffområdet på en hörna.

Djurgården skulle dock ta ledningen i matchen till slut. I den 77:e minuten hittade Kerim Mrabti fram till Tino Kadewere, som inte gjorde något misstag när han kom fri med Peter Abrahamsson och sköt 1-0.

Häcken gjorde ett försök att forcera men Blåränderna (som fortsatt spelar i vita bortastället även på hemmaplan i cupen) lyckades hålla undan, vann med 1-0 och blev därmed klart för semifinal i cupen. Ett kul sätt för föreningen att fira sin 127:e födelsedag på, då man grundades just 12 mars år 1891.

Annons

- Första tio har vi lite problem där de kommer runt på vår högerkant några gånger. En träff på mål där och det hade kunnat bli mål för Häcken. Men sedan reder vi ut situationen och jag tycker att det är en väldigt jämn match som böljar lite fram och tillbaka. Under en period i andra halvlek tycker jag dock att vi har lite bättre kontroll över händelserna. Det är klart att vi är väldigt glada för den här segern, säger Melkemichel.

Häckens tränare Andreas Alm var desto mer nedstämd.

- Jag är väldigt besviken över att vi förlorar matchen. Vi går all in på cupen känslomässigt, så det är tufft att förlora en sådan match. Det är en match som är lite högre i tempo än det har varit tidigare i cupen, vilket jag tror att båda lagen känner av i perioder, för då går tempot ner och det blir väldigt stökigt och slarvigt. Djurgården tycker jag i det stöket är något bättre än vi, framför allt i andra halvlek när man är på väg framåt, bryter bollar och lever och när sig på våra misstag på ett för dem fördelaktigt sätt, säger Alm, och fortsätter:

Annons

- Vi är fina och mjuka i fötterna i början av matchen där vi skapar kombinationer där vi har ett par-tre chanser där vi kanske borde träffat mål och därmed kanske gjort mål. Så det är surt, det är bara att gratulera Djurgården.

Med tanke på din bakgrund i AIK, var det speciellt att möta Djurgården igen?
- Jag tror att du har med dig all erfarenhet som du samlar på dig i livet när du kommer in i en match. Men jag är väldigt här och nu också. Besvikelsen som jag känner nu handlar till 100 procent om att vi inte kunde ta med oss en seger till Hisingen och kunna förbereda oss för en semifinal i Örebro eller Solna. Och den hade jag velat vinna, även om den hade varit i Solna.

I semifinal får man möta antingen AIK eller Örebro på bortaplan. Den kvartsfinalen spelas på Friends Arena i morgon.

Annons

- Vi kan bara påverka våra matcher. Vi kommer att ta oss an matchen vilka vi än får. Det är inga problem, säger Melkemichel.

Djurgårdens lag: Isaksson - Beijmo (Gunnarsson 86’), Une Larsson, Olsson, Augustinsson - Ring (Chilufya 69’), Karlström, Ulvestad, Kozica - Mrabti, Kadewere (Finndell 91’).

Häckens lag: Abrahamsson - Andersson, Lindgren, Ojala, Andersson - Friberg, Faltsetas - Mohammed, Irandust (Lundberg 84’), Paulinho (Celik 84’) - Kamara (Bohm 72’).

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.