Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vindheim missar Östersund med skada - osäkerhet kring tre Malmö FF-stjärnor

Allsvenskan

MALMÖ. MFF kommer inte kunna ta med Andreas Vindheim mot Östersund. Det är mer osäkert kring Franz Brorsson och Oscar Lewicki, men troligen kan Arnor Traustason spela.

Foto: Bildbyrån

Malmö FF fick hela tre skador i matchen mot IFK Göteborg, och i dag kunde lagets fysioterapeut Jesper Robertsson ge besked kring skadorna. Värst är det för Andreas Vindheim, som började bli en ordinarie spelare på högerbacken. Han landade olyckligt och definitivt missar lördagens kvartsfinal mot Östersund. 

- Det har blivit en påverkan på bakre ledkapseln i knäet. Det innebär att han i alla fall är borta ett par veckor. Väldigt olyckligt. Det är inget fult i situationen, utan knäet hamnar i en olycklig vinkel.

- Vi hoppas det stannar där och misstänker inget annat där i dagsläget. 

Den spelaren med de nya skadorna som är mest osäker är Oscar Lewicki. Han fick en liten känning i ljumsken och Robertsson ville inte spekulera kring om spelaren missar ÖFK-matchen.

Annons

- Vi bedömer det inte som någon större muskulär skada. Vi säger ingenting om någon prognos mer än att han har okej funktion.

- Det blir dag för dag för att se hur vi får igång strukturen, men ingen allvarlig skada. 

Både Lewicki och Vindheim gör MR-undersökningar i morgon. I morgon kanske det också blir Franz Brorssons första träning utomhus efter att ha varit borta i drygt en vecka. Även där är det osäkert kring ÖFK-matchen. 

- Vi har inte uteslutet någonting. 

Det klart mest positiva beskedet var kring Arnor Traustason. Islänningen fick ett litet genomtramp i foten, men det mesta talar för att han är spelklar. 

- Det har blivit en lite ytlig blödning på insidan av fotleden, men han har god funktion i foten och det ser mycket bättre ut efter den akuta fasen. Vi hoppas och tror att han är disponibel på lördag.

Annons

Markus Rosenberg fick ett genomtramp förra året och hade problem med det en längre tid, men då var det alltså allvarligare?
- De här genomtrampen kan te sig olika. Ibland kan mer fettkudden i hälen tar stryk. De är ofta lite svårläkta, som med Mackan förra året. 

- Där hade han besvär i längre tid. Det genomtrampet som Arnor fick här kom lite högre upp. Vi kan dela upp foten i att vi har hälbenet, sedan kommer språngbenet, och retningen kom högre upp. Det har blivit en liten ytlig blödning. Allt är stabilt, ingen frakturrisk, ledband och muskler fungerar bra. Det är utsikterna mycket goda för att få honom reda på lördag. 

Även lärlingen Pavle Vagic är på väg tillbaka efter att ha fått en liten bristning för tre veckor sedan. Han gör nu de sista passen inomhus innan han är ute på plan igen.

Annons
Publicerad 2018-03-12 kl 15:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto