Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Het match mellan MFF och Blåvitt – Pehrsson ville se Sebastian Eriksson utvisad

Svenska Cupen

MALMÖ. Matchen mellan Malmö FF och IFK Göteborg drog upp många känslor till ytan, men efteråt var det lugnare mellan spelarna trots att Magnus Pehrsson ville se Sebastian Eriksson utvisad.
- Jag har inget emot Eriksson. Han brinner för sitt lag och jag gillar sådana typer, sa Markus Rosenberg. 

Foto: Bildbyrån.

Se situationen där det hettade till mellan Jeremejeff och Eriksson i spelaren.

Efter matchen mellan Malmö FF och IFK Göteborg (1-0) var det många spelare och ledare som lyfte fram att det var en tuff och hård cupkvartsfinal. MFF:s tränare Magnus Pehrsson tyckte att hans lag borde ha varit en man mer i andra halvlek, även om han också påpekade att han var subjektiv i frågan.  

- Jag tycker första halvlek att det finns några Göteborgsspelare som borde ha haft varning tidigt, men det är en bedömningssak.

- Där la man en ribba. Den första Sebastian Eriksson-tacklingen ska vara gult kort och sedan är det färdigt med det och då hade han varit utvisad i andra halvlek. Men det är så han spelar och det vet vi om. Han spelar på gränsen. 

Annons

Eriksson själv menade att bägge lagen var liknande på den punkten.

- Han kan ju börja med att se vad hans egna spelare håller på med hela tiden. 

- De har ju Markus Rosenberg som springer och gör lite som han vill. 

- Men det är inget konstigt med Mackan. Vi är tuffa och hårda mot varandra, men vi accepterar det. Jag kan ta en smäll och det kan han också, och det är så det ska vara. Efter matchen tar vi i hand som ingenting har hänt. Då är det aldrig några problem. 

En spelare tog också Eriksson i försvar, och det var just Markus Rosenberg som var inblandad i flera dueller med Eriksson. 

- Det blev mer fysiskt och tuffare tag. Domaren gör en riktigt bra match, men han tillåter också mycket. Det var mycket som hände.

- Jag gillar när det smäller i de här matcherna. Jag tar gärna emot om jag bara får ge också. Jag ska inte vara den som gnäller. Jag gillar inte spelare som gnäller och sedan smäller på åt andra hållet. 

Annons

- Jag har inget emot honom (Sebastian Eriksson). Han brinner för sitt lag och jag gillar sådana typer.

Sören Rieks var en av de andra spelarna som lyfte fram att matchen snarare handlade om det fysiska än det tekniska. 

- Det var lite mer krig än vi hoppats på. Många dueller, men det är svårt att få till spel på den här planen. Den är väldigt hård.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-03-10 kl 17:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto