Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så många miljoner vill Zengin ha av Bajen

Sundbergs blogg

Det är SM-guldet vi vill åt, sa Muamer Tankovic.

Vi ska komma topp tre, sa Sander Svendsen.

Med all respekt, men med nuvarande trupp kommer det inte att hända.

Bajen slutade nia förra året och åkte nyligen ut ur Svenska cupens gruppspel där Gais från superettan i stället tog sig vidare.

SM-guld. Topp tre. Då ska Bajen alltså komma före Malmö FF, AIK och/eller Östersund. Löser man det är det starkt. Minst sagt.

Med väldigt höga mål som guld och topp tre sätter Tankovic, Svendsen och andra tränaren Stefan Billborn i en tuff sits, för det är klart att kraven från fans och andra höjs.

Sander Svendsen, Muamer Tankovic, Jiloan Hamad, Johan Wiland och Björn Paulsen är duktiga spelare. Men alla var ju med förra året.

Annons

Då slutade laget nia.

Nu har Jesper Jansson värvat Neto Borges från brasilianska CA Tubarao, Simon Sandberg från en bulgarisk bänk, David Fällman från en andraliga i Kina.

Osäker på vem eller vilka av nyförvärven som kommer att lyfta Hammarby från nia till topp tre eller guld?

Sandberg är bra i ett lag som för för spelet men inte lika bra när det ska försvaras, har inte sett så mycket av Borges men defensiven och positionsspelet hade mer att önska och frågan är om han är redo och Fällman var helt okej i Gefle för två säsonger sedan.

En spelare som säkert skulle kunna lyfta Bajen någon placering är Erkan Zengin. På torsdagen meddelade han på Twitter att kontraktet med Eskisehirspor är brutet och avslutade med att skriva: Next stop Stockholm.

Hör att det inte togs emot helt bra i Hammarbys ledning för att man sätts under press från sponsorer och fans.

Annons

En dialog förs mellan sportchefen Jesper Jansson och Zengins agent Björn Runström, och hör att Runström har meddelat att Zengin vill ha ungefär fyra-fem miljoner kronor i sign on.

Mycket pengar och man kan väl se på det på några sätt:

Hammarby har inte imponerat på försäsongen eller i cupen och man behöver förstärkning.

En före detta Bajen-spelare som man har chans att ta hem och det när man inte har imponerat, klart att sponsorer, fans och andra sätter press på Bajens ledning om att värva.

Många transferfönster har stängt och Zengin har inte mycket att välja på, det talar för att Jesper Jansson borde kunna få ner Zengins/Runströms vilja att få fyra-fem miljoner i sign on.

Publicerad 2018-03-09 17:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto