Oavgjort mot BoIS i snöfotbollsmatchen

Publicerad 2018-03-07 20:13
Samuel
Samuel Nnamani gjorde AFC:s båda mål.
AFC spelade oavgjort mot Landskrona BoIS på onsdagen – trots 2-0-ledning efter den första halvleken. Nu återstår endast genrepet mot Örebro SK innan Superettan-säsongen drar igång den 31:a mars.

Under onsdagen begav sig AFC Eskilstuna ned till Skåne för att möta seriekollegan, Landskrona BoIS, på bortaplan.

Efter förlusten mot Brage (1-4) och det oavgjorda resultatet (2-2) mot Akropolis förr-förra veckan, var det ett AFC som nu ville visa att man är på rätt väg, med några veckor kvar till seriestarten.

Och det såg bra ut i den första halvleken, trots en rätt svårspelad plan på grund av allt snöande. Det var en halvlek där AFC ägde bollen under i stort sett hela halvleken, men gjorde man någonting av det? Absolut!

Kadir Hodzic var bra och väldigt företagsam ute på sin vänsterkant, och det var just vänsterbacken som skickade på ett inlägg som Samuel Nnamani mötte med pannan och nickande in 1-0 bakom Landskrona-målvakten, Viktor Noring.

AFC skapade en hel del hörnor under de första 45, och på en av dessa hörnor nådde 1-0-målskytten, Samuel Nnamani, högst och, återigen med huvudet, nickade in 2-0.

Ett resultat som sedan stod sig halvleken ut.

Inför den andra halvleken fick AFC:s nye målvakt, Mihail Ivanov, göra debut, när han byttes in i stället för Gianluca Curci.

Om det var mycket AFC i den första halvleken, så var det desto mer Landskrona BoIS i den andra. Och om det var mycket snö på planen i den första halvleken, så var det ännu mer i den andra – något som hemmalaget såg ut att trivas bäst med.

I den 73:e minuten blev Sasa Matic fint framspelad av den nyss inbytte, Amadou Kalabane. Anfallaren var helt fri med BoIS-målvakten och rullade bollen i…. stolpen.

Det blev början på en intensiv slutkvart, för bara minuten senare reducerade skåningarna till 1-2, sedan Mihail Ivanov släppt en retur, en retur som en hemmaspelare tog tillvara på.

Mer skulle komma från hemmalaget.

Med drygt fem-sex minuter kvar av matchen drogs en hemmaspelare ned ute på högerkanten. Men efter att huvuddomaren samtalat med linjemannen skulle det visa sig att förseelsen hände innanför straffområdet, och domaren pekade mot straffpunkten.

Men AFC-debuterande, Mihail Ivanov, fick revansch och räddade straffen. Inte bättre än att returen hamnade hos en hemmaspelare, men som inte fick ordning på fötterna och chansen rann ut i sanden.

Det skulle dock komma ett BoIS-mål till innan matchen var över.

Med tre minuter kvar av matchen avlossade en hemmaspelare ett skott utanför straffområdet, ett skott som AFC-målvaktensläppte retur på, till en helt fristående hemmaspelare som bara kunde sätta bredsidan till och rulla in kvitteringen.

För AFC:s del väntar härnäst ett tio dagar långt träningsläger. Där två träningsmatcher är inbokade. Nästa match på svensk mark är den 25:e mars. Då vankas det genrep mot allsvenska Örebro SK på Behrn Arena.

Nästa hemmamatch är lördagen den 31:a mars, mot IK Brage. Med andra ord: Hemmapremiären i Superettan.