Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Haksabanovic lyfte HBK:s ekonomi - så mycket sålde klubben för 2017

Superettan

I somras sålde Halmstad sin supertalang Sead Haksabanovic till Premier League-klubben West Ham.
Nu visar klubbens årsredovisning för 2017 att HBK fick in 35 miljoner på spelarförsäljningar ifjol.

Foto: Bildbyrån

Under 2017 omsatte Halmstads BK drygt 80 miljoner kronor och man gjorde ett plusresultat på 7,8 miljoner kronor förra året. Det visar superettan-klubbens årsredovisning.

Vid årsskiftet uppgick HBK:s eget kapital till drygt åtta miljoner kronor, att jämföra med 800 000 kronor ett år tidigare.

Men om inte klubben sålt sin guldklimp Sead Haksabanovic till West Ham i somras hade resultatet varit något helt annat.

- Det är klart att det hade varit. Sedan är det klart att utan Sead-situationen så hade värvningsstrategin fått vara en annan också, man glömmer lätt det. Det skapade möjligheter att ta steg som vi annars inte hade kunnat göra, säger ordföranden Tony Karlsson till Hallandsposten.

Annons

Under 2017 sålde Halmstad spelare (även utbildningsersättningar är inräknat) för 35 miljoner kronor netto. Nämnde Haksabanovic är så klart en stor del av den summan, men även mindre försäljningar som Ivo Pekalski till Oxford och Fredrik Olsson till Jönköpings Södra gjordes. Dessutom lämnade Isak Pettersson för IFK Norrköping som Bosman, men eftersom han är 20 år betalade Peking ett utbildningsbidrag till HBK för honom.

HBK budgeterar med en förlust på fyra miljoner kronor för 2018. Men då är intäkterna från spelarförsäljningarna satta till noll kronor, skriver Hallandsposten. Totalt väntar sig HBK omsätta 41 miljoner kronor det här året.

Publicerad 2018-03-07 kl 15:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto