Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Positivt besked om Rasmus Elms skada: "Kommer börja träna igen i veckan"

Allsvenskan

Rasmus Elm har den senaste tiden haft problem med ett knä.
I dag kom dock ett positivt besked för Kalmar-stjärnan kring skadan.
- Han drar igång nu i veckan och börjar träna med resten av laget igen, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I förra veckan kom beskedet att Rasmus Elm missat Kalmar FF:s cupmöte med Trelleborg på grund av en skada på knät. Då var det oklart hur länge mittfältaren skulle bli borta från spel - men i dag har Elm fått ett glädjande besked om skadan efter att ha undersökt sitt knä.

- Han fick ett väldigt gynnsamt besked när han undersökte sitt knä. Han har haft en liten blödning, men är på rätt väg och kommer att köra igång med träningen i veckan. Det är bra, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

När tror du att han kan vara tillbaka i spel?
- Vi vill kanske avvakta och att han tränar ett par veckor nu. Det viktiga är att han är 100 procent redo när allsvenskan drar igång i början på april.

Annons

Det är allsvenska premiären som är målet?
- Absolut. Jag tror och hoppas att det blir innan det också. Men det viktigaste är att alla är fit for fight då.

Är ni extra försiktiga med honom med tanke på hans skade- och sjukdomshistorik?
- Det är Rasmus själv som känner sin kropp bäst och tar besluten i den takt som han jobbar på. Jag tror att han har en bra känsla för att se till att han är redo när det väl blir allvar.

Kalmar FF möter Häcken borta på Bravida Arena i den allsvenska premiären 1 april.

Thomas Andersson Borstam menar även att KFF just nu ser ut att vara färdiga med sina värvningar inför säsongen efter att man i förra veckan plockade in Erton Fejzullahu på nytt.

- Vi är väldigt nöjda med truppen. Vi har en väldigt bra dynamik och mix i vår trupp. Sedan ska man aldrig säga aldrig. Det är i princip en månad kvar på fönstret, så det är svårt att lova något i dagsläget. Men just nu är vi väldigt nöjda med hur truppen ser ut, säger sportchefen. 

Annons
Publicerad 2018-03-05 kl 16:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto