Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sirius tränare: "Vi är bättre än Göteborg"

Allsvenskan

UPPSALA. IFK Göteborg gick vidare.
Men Kim Bergstrand tycker att Sirius var bättre.
- Vi är bättre än Göteborg under större delen av matchen, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

IFK Göteborg gick vidare till kvartsfinal. Men det satt långt inne. I den första halvleken var Blåvitt rejält tillbakatryckta, men man kom tillbaka och höjde sig i den andra halvleken. Matchen slutade 2-2 och det räckte för bortalaget. Men Sirius tränare Kim Bergstrand tycker att hans lag var bäst.

- Första var väldigt bra. Sett till förutsättningarna var vi inte så dåliga i andra. Vi tvingades byta ut Tim Björkström, vår sista mittback, och det påverkade. Sedan fick vi byta ut Shkodran Maholli också. Vi har inte så mycket folk just nu och det påverkar. Men jag tycker att vi är bättre än Göteborg under större delen av matchen, även i andra halvlek, säger Bergstrand.

Annons

- Det är svårt att ha samma enorma tryck i andra som i första. Dels är det många som inte har så bra träningsbakgrund, dels tvingas vi till byten, och sedan även spelare som inte är vana att spela på positionerna men som får göra det så att vi ska kunna ha ett lag. Med tanke på det tycker jag att spelarna gör det fantastiskt bra. Vi är jättenöjda med vad spelarna uträttade.

Sirius startade med Jesper Arvidsson och Tim Björkström som mittbackar. Två som oftast spelat som ytterrockar.

- Tim ser vi som mittback men när han går av är alla våra fyra mittbackar borta och det är ganska ovanligt att ha alla fyra mittbackarna borta. Det är klart att det påverkar oss. Sedan fick vi dessutom ta ut Ian Sirelius som egentligen är forward men som var ytterback i dag, och då fick vi sätta Mauricio Albornoz som är mittfältare som mittback. Det är inte så lätt.
Annons

Efter matchen sa IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi till Kim Bergstrand att Sirius ”dödade” Blåvit i den första halvleken. Efteråt förklarade Asbaghi för Fotbollskanalen att det var en tuff och jobbig första halvlek men att han var nöjd med andra halvlek.
Publicerad 2018-03-04 kl 20:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto