FEM SPANINGAR: "Tacka Dahlberg för avancemanget - men MFF är nog nöjda med lottningen"

Sirius och IFK Göteborg spelade 2-2 och Blåvitt gick vidare i cupen på ranking.
Här är Fotbollskanalens Andréas Sundbergs fem spaningar från matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

IFK Göteborg vidare i cupen - tacka Dahlberg för det
Sirius hade två frilägen i den första halvleken efter ganska liknande situationer. Båda gångerna lång boll bakom IFK Göteborgs backlinje som låg för långt ifrån och ställdes helt. Båda gångerna blev Shkodran Maholli fri. Båda gångerna räddade Pontus Dahlberg. Dahlberg höll kvar sitt lag i matchen. Pontus Dahlberg visade återigen att han är otroligt viktig för Blåvitt. IFK Göteborg hade stora problem i den första halvleken, offensivt lyckades inte Elias Omarsson hota någonting som ensam anfallare. Man hade ingen chans mot Christer Gustafsson och Moses Ogbu på mitten. Wingbackarna blev avslöjade och nedtryckta och trebackslinjen låg för långt ifrån i markeringsspelet.

Annons

I andra halvlek blev det bättre, mycket tack vare att Tobias Hysén kom in. Han lyckades både hota och hålla i bollen och få upp sina lagkamrater. Hysén borde starta i kvarten mot Malmö.

En tuff lottning
Seger med 1-0 mot Varberg och oavgjort mot Öster och Sirius. Mot Sirius imponerade inte Blåvitt och i första halvlek var man rejält tillbakapressat. Det blev bättre i andra halvlek (Tobias Hysén lyfte sitt lag) och då var matchen jämn. Nu får IFK Göteborg för första gången i år möta ett på pappret mycket bättre lag. Det skulle vara en skräll om IFK Göteborg slår ut Malmö FF. Tror att MFF är nöjda med lottningen.

Inga mittbackar - då klev två ytterbackar in
Med Johan Eiswohld, Daniel Jarl och Oscar Pehrsson skadade valde Sirius att spela med Tim Björkström och Jesper Arvidsson som mittbackar. Båda är vanligtvis ytterbackar men gjorde en galant första halvlek mot IFK Göteborg. Släppte inget förbi sig och var bra och kloka med bollen. Sedan skadade sig Björkström och fick kasta in handduken i halvtid och då blev det för tungt för hemmalaget. Arvidsson gjorde ett misstag på 90 minuter, en felpassning som ställde sitt lag precis innan IFK Göteborg andra mål. Trots det så såg Arvidsson väldigt spännande ut som mittback. Och intressant att Björkström som oftast varit ytterback är värvad till Sirius som mittback.

Annons

Herregud vilken röra
Stod mellan lagens bänkar och herregud vilken röra det var på IFK Göteborgs bänk i slutet av matchen. När Sirius gjorde 2-2 fick någon kämpa med sin telefon för att få fram resultatet mellan Öster och Varberg. Innan man fick fram resultatet var det olika direktiv. Gå framåt för ett segermål. Stanna och håll tätt för att inte släppa till något. Tobias Hysén fick nog höra att han skulle göra allt från att köra på och göra mål till att hålla i bollen. Efter slutsignalen var det många i Blåvitt som inte hade en aning om läger. Gick brevid August Erlingmark som undrade om han och hans lagkamrater gått vidare och varför det är ranking som avgör.

Många skador - men ändå bra
Sirius lider av väldigt många skador och det hade vilket lag som helst gjort, och extra tungt blir det för en klubb som inte är rikast i världen. Men trots flera skador gillade jag ändå Sirius. Man hade hela tiden en plan och en spelidé oh ville rulla sig finurligt framåt. Mittbackarna med Jesper Arvidsson och Tim Björkström var fina. På mittfältet fick Niklas Busch Thor oftast rubrikerna förra året, men nu visade Christer Gustafsson, framför allt i första halvlek, att han är redo att bära Sirius mittfält. Passnningsspelet och rörelsen var fin och han hade bland annat en öppnade boll till Maholli som blev fri men missade. Sedan får man inte glömma Moses Ogbu som med sin tyngd och teknik också var bra.