TV: Walkers kanonmål gav Dif seger - och hemmaplan i kvarten

Allsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården är vidare till svenska cupens kvartsfinal.
Och där får man hemmaplansfördel - tack vare Kevin Walkers supermål mot Jönköping under lördagen.
- Fantastisk frispark. Han har en jättefin fot, säger Dif-tränaren Özcan Melkemichel.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Djurgården är vidare till kvartsfinal i svenska cupen. Det efter 1-0 mot ett redan utslaget Jönköpings Södra hemma på Tele2 Arena, inför 6 214 åskådare, under lördagseftermiddagen. I och med resultatet har Djurgården säkrat hemmaplansfördel i kvartsfinalen som väntar nästa helg, eftersom man vann sin grupp på full pott och dessutom har en bättre ranking än Östersund (som också vunnit sina tre matcher). Därmed kan bara tre andra lag gå om Djurgården i kampen om att bli en av de fyra bästa gruppettorna.

Den första halvleken mot J-Södra var händelsefattig och det dröjde fram till den 32:a minuten innan något av lagen hotade målnollan på allvar. Då snappade Fredrik Olsson upp bollen i offensivt straffområde efter en felpass av Dzenis Kozica. J-Södra-anfallaren fick till ett avslut, men Andreas Isaksson räddade.

Annons

Under de sista 45 minuterna dominerade Djurgården bollinnehavet och skapade en rad farligheter. Redan i den 46:e minuten var man nära 1-0, när Tinotenda Kadewere spelade Dzenis Kozica fri i straffområdet. Men Frank Pettersson kom ut och räddade avslutet.

I den 56:e minuten nickade Djurgårdens Niklas Gunnarsson en boll i stolpen, och några minuter senare satte Gunnarsson 1-0 för Djurgården. Men domaren Stefan Johannesson dömde bort målet. Anledningen? Backen slog in bollen i mål med handen, likt Diego Maradona i VM-kvartsfinalen mot England 1986.

1-0 till Djurgården skulle dock komma. I den 84:e minuten dundrade Kevin Walker in en frispark i mål, via ribban. Kanonmålet är Walkers första tävlingsmål för säsongen.

På presskonferensen efter matchen var Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel nöjd över sitt lags prestation i den andra halvleken. De första 45 minuterna? De vill han kasta i soptunnan.

Annons

- Man kan se på det som så att Jönköping gjorde det bra i första halvlek. De spelade kompakt och gjorde det svårt för oss, men man kan också se på det som så att vi gjorde det väldigt enkelt för dem. Det gick väldigt sakta i anfallsspelet. Det hände ingenting och det var många passningar i sidled eller bakåt i planen. Då skapar man inga möjligheter. Så första halvlek är vi inte alls nöjda med, säger Melkemichel.

- I paus pratade vi om att spela mer aggressivt, rakare och våga lite mer. Att få till bollar som hotar och våga utmana i situationer där man kan utmana.

Vad betyder det att ni får hemmaplansfördel i kvartsfinalen nu?
- Det betyder ganska mycket. Hemmaplan är hemmaplan. Men också att vi höll nollan för tredje gången var väldigt viktigt.

Annons

Melkemichel berättade också att mittbacken Jacob Une Larsson gick ut i paus på grund av att "mådde lite dåligt".

Djurgårdens lag: Andreas Isaksson - Niklas Gunnarsson, Jacob Une Larsson (Felix Beijmo 46), Jonas Olsson, Jonathan Augustinsson - Haris Radetinac (Jonathan Ring 74), Kevin Walker, Jesper Karlström, Dzenis Kozica (Aliou Badji 62) - Kerim Mrabti, Tinotenda Kadewere

Jönköpings lag: Frank Pettersson - Tom Siwe, Erik Moberg (Max Watson 22), Anton Liljenbäck (Lukas Eek 73) - Alexander Jallow, Sebastian Crona, Daryl Smylie, Amir Al Ammari, Jesper Svensson - Jakob Orlov, Fredrik Olsson

Kevin Walker gästade nyligen podcasten Lundh, i spelaren nedan kan du lyssna på avsnittet.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.