Lagkamraterna kramar om matchens lirare: Leroy Sane. Foto: Bildbyrån

18 effektiva minuter räckte för City

Uppdaterad
Publicerad

Det räckte med 18 effektiva minuter mellan matchminut 15 och 33 för Manchester City i den första halvleken för att gå upp till 3-0 i Premier League-mötet med Arsenal. City stormar mot ligatiteln och är nu 16 poäng före ligatvåan Manchester United.

Vi är inte vana vid att se fotboll från Premier League under torsdagskvällar. Kanske var det också en ovan speldag för Arsenal som hemma mot Manchester City hade ordentligt stora problem.

De (för kvällen) svartklädda serieledarna tog kommandot i matchen från start och redan efter en kvarts spel skruvade Bernardo Silva vackert in Citys ledningsmål.

Sane matchens lirare

Han var bäst på planen, tysken Leroy Sane och låg bakom samtliga mål för City den här kvällen.

Först spelade han fram Silva till 1-0 och låg bakom Sergio Agüeros 2-0, innan han själv var sist på bollen efter en riktigt vackert mönsteranfall fram till 3-0. Aldrig har uttrycket ”som på ett snöre” passat in bättre efter Citys upprullning vid matchens sista mål.

– Jag har blivit en så mycket bättre spelare under tiden med Pep (Guardiola) och jag tror att alla spelare känner likadant. Han är en riktigt bra tränare och ser dina svagare sidor som han hjälper dig att få bättre, sade Sane i Viasats sändning efter matchen.

Manchester City kommer att vinna Premier League. Så mycket vet vi. Det vi snarare undrar är: Med hur mycket och hur tidigt blir ligatiteln helt klar?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.