Banner

U19: Ben Letaeif: "Kommer bli ett spännande år"

Publicerad 2018-02-24 09:14
U19
AFC Eskilstuna U19. Foto: Mikael Einarsson.
AFC Eskilstunas u19-lag har varit igång med försäsongsträningen en handfull veckor nu, och förra helgen drog ungdomslaget även igång tävlingssäsongen, när BK Forward besegrades med 2-1 i den första matchen i Ligacupen.

Fem spelare är kvar från förra säsongen. Resten är uppflyttade i från u17-laget.

– Vi har en del varierande spelare, men mest tekniska, väldigt snabba och explosiva, spelare, så det här kommer att bli ett spännande år, säger lagets tränare och tekniskt ansvarige, Ben Letaeif, som tillsammans med Jakob Asker Ringström basar över AFC äldsta ungdomslag.

Hur långt har ni kommit i försäsongsprocessen?

– Tycker det ser jättebra ut, med tanke på att vi tränat i fem veckor, och vi spelade första matchen (förra helgen) mot en av seriefavoriterna, BK Forward, i Ligacupen.

– Spelet stämde, vi skapade mängder av målchanser, missade straff - det såg väldigt bra ut för att vara den här årstiden, säger Ben.

– Mål nummer ett är att utveckla spelare. Sedan har vi målet att vinna u19-serien (Division 1 Norra Götaland), och med den här truppen kan vi försöka vara med däruppe i toppen.

I morgon söndag spelas den andra matchen i Ligacupen, mot Vasalunds IF på Skytteholms IP.

– Alltid lite känsligt när man möter Stockholmslagen, men vi förväntar oss att spela ett bra spel och hoppas att vi gör en bra match och vinner, säger Letaeif.

Se hela intervjun med u19-tränaren på vår Youtube-kanal.

Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub