Arsène Wenger. Foto: TT Bild

Wenger: Vi var självgoda och ofokuserade

Uppdaterad
Publicerad

Arsenals tränare Arsène Wenger var besviken på sina spelare efter torsdagens Europa League-förlust mot Östersund.

Östersund såg ut att ha ett hopplöst utgångsläge inför returmötet i London. Men ÖFK chockade engelsmännen med två mål på en minut, och skapade nerv för en stund.

I andra halvlek lyckades Arsenal reda ut situationen och ordna avancemang i turneringen, men tränaren Arsène Wenger gick hårt åt sina spelare efter matchen.

– Vi var illa ute eftersom vi var självgoda och ofokuserade, säger han till Reuters.

”Saknade idéer”

Premier League-laget uppträdde temposvagt och trubbigt i första halvlek, och buades ut av hemmapubliken.

– Vi var sårbara varje gång vi tappade boll och saknade idéer när vi hade den. Under andra halvleken var det mycket bättre. Tillslut gjorde vi det som krävdes för att gå vidare. Det är det enda vi kan ta med oss från kvällen, säger Wenger.

”Fotboll fungerar inte så”

Fransmannen höll med om att Arsenal möjligen underskattat motståndet. Efter en bekväm seger i Östersund och med stundande stormatch mot Manchester City hade engelsmännen problem med att fokusera.

– Vi vann första matchen med 3-0, har en stor match på söndag och hade spelare som trodde att det räckte med att dyka upp på plan för att vinna matchen. Fotboll fungerar inte så. Vi mötte ett bra lag och då får du problem om du inte är koncentrerad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.