Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Sirius värvar Razak gratis från IFK: "Ville ha honom redan 2016"

Allsvenskan

Abdul Razak lämnar IFK Göteborg och har skrivit på för tre år med Sirius.
Mittfältaren bröt sitt kontrakt med Blåvitt och kommer därför gratis till Uppsala-klubben.
- Det var en förutsättning för att vi skulle kunna få hit honom, säger tränaren Thomas Lagerlöf till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/siriusfotboll.se

Inför förra säsongen köpte IFK Göteborg loss Abdul Razak från AFC Eskilstuna, men efter att mittfältaren fått skralt med speltid under våren lånades han i somras ut till just AFC. Nu har 25-åringen brutit sitt kontrakt med Blåvitt - och skrivit på för tre år med seriekonkurrenten IK Sirius.

- Vi tror att han passar in utmärkt hos oss. Vi hade ögonen på honom även 2016, när Blåvitt värvade honom. Sen blev det ett misslyckat fjolår för honom och det finns säkert massa orsaker till det. Vi tror definitivt att det finns plats för honom hos oss och att han ganska snabbt kan visa att han håller en hög nivå, säger Sirius ena tränare Thomas Lagerlöf.

Annons

Vad är det som ni framför allt har sett i honom?
- Att han är en bolltrygg spelare som är bra på att tempoväxla. Och han kan tempoväxla med boll, det öppnar alltid upp spelet.

Att han bröt sitt avtal med Blåvitt och nu kommer till er utan att ni behöver betala en övergångssumma, hur nöjda är ni med den uppgörelsen?
- Vi vet var vi står i näringskedjan. Det var en förutsättning för att vi skulle kunna få hit Razak, att vi hittade en ekonomisk lösning som fungerade för oss. Vi hade inte råd att köpa loss honom från AFC förra gången, så det är klart att vi är tacksamma för att det blev så här.

Till UNT säger dock Lagerlöf att Blåvitt kan komma att tjäna pengar på Razak i framtiden.

Om han lyckas i Sirius kan det falla ut några kronor hos Blåvitt, vi har en uppgörelse, kommenterar Lagerlöf för tidningen.

Annons

Lagerlöf menar att man räknar med att Razak inte är i någon optimal matchform just nu, men att han i alla fall har en "hyfsad" fysisk status trots att han inte tränat med IFK Göteborg under hela vintern.

Just Blåvitt möter Sirius i svenska cupen, i den avslutande gruppspelsmatchen hemma på Löten den 4 mars. Då kan alltså Razak ställas mot sitt gamla lag.

- Är han hel och i tillräckligt bra slag så är han aktuell för spel då, säger Lagerlöf.

Sirius-tränaren menar att man ligger lite efter sin plan inför den nya säsongen, på grund av att man haft skade- och sjukdomsproblem i truppen under försäsongen. 

- Spelmässigt är vi inte riktigt där vi skulle vilja vara. Men kvalitetsmässigt när det gäller spelarna i truppen är vi väldigt nöjda.

Lagerlöf öppnar dock för att det kan bli fler värvningar innan den allsvenska premiären i april, men troligtvis bara om någon av de skadade spelarna som laget snart hoppas ha tillbaka (som Philip Haglund, Oscar Pehrsson och Johan Eiswohld) drabbas av bakslag.

Annons

- Blir det något bakslag ser vi kanske lite tunna ut, menar Sirius-tränaren.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-02-21 kl 17:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto