Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sundberg: Här är det bästa - och sämsta - från första cupomgången

Svenska Cupen

Skrällarna, lirarna och oväntade målskyttar.
Första omgången av Svenska cupen är spelade och här är fem spaningar från Fotbollskanalens Andréas Sundberg.

Foto: Bildbyrån

Se Andreas Johanssons stopptidsmål som räddade en poäng för IFK Norrköping i spelaren.

Den oväntade målskytten
Flera naturliga målskyttar nätade i den första omgången, som Henok Goitom för AIK, Markus Rosenberg för MFF och Kennedy Igboananike för Örebro - men när IFK Norrköping gjorde 1-1 i den 94:e minuten mot Helsingborg så var det mittbacken Andreas Johansson som klev fram.

Andreas Johansson gjorde ett allsvenskt mål förra säsongen och ett året innan.

1-1 mot HIF var en missräkning för IFK Norrköping, men trots resultatet var man bra rent spelmässigt. ”Peking” spelade fint fram till sista tredjedelen. Där såg det inte lika bra ut. Norrköping spelade bra, men vem ska göra målen i år?

Annons

Kalle Holmberg stänkte in 14 mål förra säsongen, löser han det i år igen?

Gais stod för största skrällen
Oddevold tog poäng hemma mot Halmstad (två lag som Roy Hodgson har tränat) och Helsingborg mot IFK Norrköping. Men den största skrällen från första omgången var ändå Gais 3-2-seger borta mot Elfsborg. Väldigt starkt gjort att åka hem från Borås med tre poäng och det var inte den starten Jimmy Thelin ville ha. Elfsborgs målvakt David Olsson lär vilja glömma de två första målen där han agerade svagt.

Lirarna
Jiloan Hamad, Yukiya Sugita, Tesfaldet Tekie, Rewan Amin och Fouad Bachirou. Fem spelare som var väldigt bra och som jag fastnade för. Hamad gjorde två mål mot Vasalund, ett på straff efter att han själv fixat den.

Dalkurds Sugita var minst sagt sevärd och om han på det kan leverera poäng så kan det bli ett stort genombrott i allsvenskan. Hans lagkamrat Rewan Amin var väldigt viktig för sitt lag och kan även han mycket väl bli ett utropstecken i år.

Annons

Tekie gjorde ett mål för Östersund och var kvick och hungrig. Tekie gjorde även ett väldigt bra inhopp mot Arsenal och här har ÖFK värvat bra.

Bachirou fick en fin start i Malmö FF och var deras bäste spelare i 1-0-segern mot Dalkurd.

Vill även nämna Haris Radetinac som gjorde sitt första tävlingsmål på tre år, kul och rättvist efter allt slit han har gått igenom med två knäskador. Två mål blev det mot Degerfors och det sista var väldigt fint när han klippte till på volley.

Väntade mig mer av...
Degerfors försvarsspel i 0-6-förlusten mot Djurgården var allt annat än bra. Hade dock inte väntat mig annat än att Djurgården skulle vinna den matchen ganska enkelt. Det laget jag hade väntat mig mer av var IFK Göteborg. Varberg med typ 20 nya spelare, två nya tränare och två träningsmatcher i kroppen förväntade sig att IFK Göteborg skulle ha en anstormning under de första 20 minuterna, men så blev det inte. Blåvitt klarade inte av att trycka på och i stället var det en ganska jämn match.

Annons

Poya ”Mini Conte” Asbaghi (som min förre kollega Linus Pettersson myntade här) är en frisk fläkt med många spännande idéer, men frågan är om han har tillräckligt bra material för att klara av att spela så som han vill? När IFK Göteborg tappade boll uppstod det stora ytor och det ska bli väldigt spännande att se hur det blir mot bättre lag. Blåvitt behöver förstärka sitt lag och det blir intressant att se vad Mats Gren skakar fram.

Nollan
Häcken har spelat fem matcher under 2018. Facit: fem segrar med målskillnad 15-0. I cupens första omgången besegrade Häcken Värnamo med 2-0, och Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Peter Abrahamsson och gänget fortsätter att hålla tätt bakåt. Det defensiva blocket med Lindgren, Ojala, Alexander Faltsetas och Erik Friberg är vasst. Av de fem matcherna har Häcken spelat flest matcher mot på pappret sämre lag, men fem raka nollor är hur som helt värt att notera och berömma. 

Annons
Publicerad 2018-02-20 kl 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto