Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mållycka för Radetinac efter helvetesåren: "Vill visa att jag inte gett upp"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Haris Radetinac har hittat formen igen.
Efter sina första mål på tre år hyllas han stort - och känner själv stor glädje.
- Jag vill visa att de som trott på mig inte haft fel, säger 32-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Djurgårdens seger mot Degerfors i spelaren.

Efter två korsbandsskador gjorde Haris Radetinac comeback för Djurgården i somras. Under hösten spelade han inte särskilt mycket, men efter att skyttekungen Magnus Eriksson lämnat för MLS har 32-åringen nu fått 90 minuter i två raka matcher. Mot Degerfors under måndagen, i svenska cupens gruppspel, kom också första målen i en tävlingsmatch sedan den 5 mars 2015 (då Djurgården mötte IFK Norrköping i cupen).

- Jag hade faktiskt inte koll på det. Det var längesedan, säger Radetinac.

Yttermittfältaren satte två mål i 6-0-segern mot Degerfors. Efter sitt första mål tittade Radetinac först upp mot himlen och därefter satte han sig ner och lade pannan i plastgräset på Tele2 Arena.

Annons

- Jag bad, tackade Gud. Jag tackar Gud för att jag kan spela fotboll. 

- Det var skönt (att göra första målet), både för min egen del och lagets del. Vi mötte ett kompakt lag så det var skönt att få in ett tidigt mål.

Radetinac sticker inte under stol med att det betyder mycket för honom att få göra två mål efter några tunga år.

- Är man en offensiv spelare vill man alltid göra poäng, sen är det inte alltid man gör det och det viktigaste är ju att laget vinner. Men jag måste ta min plats och visa att jag är tillbaka. Om jag ska visa att jag är den spelaren som jag var tidigare så måste jag göra mål och assist och allt det där som krävs. 

- Det visar att ålder eller skador inte spelar någon roll, att jag inte har gett upp. Det är många som har pushat mig och trott på mig, och jag vill visa att de inte har haft fel, förklarar tvåmålsskytten.

Annons

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel är också nöjd över vad Radetinac visat upp hittills i år.

- Han gjorde det jättebra senast och nu gjorde han det riktigt bra igen. Jag är personligen väldigt, väldigt glad över att han får göra två mål. Jag är glad för hans skull och jag är glad över att få ha en sån spelare i Djurgården, som kommer kunna tillföra så mycket. Och han gör det redan, säger Melkemichel om sin yttermittfältare.

Lagkamraten Kerim Mrabti använder även han stora ord om Radetinac efter Degerfors-segern.

- Han var bäst på plan. Han är fantastisk och han har sett jättefin ut hela försäsongen. Jag vet inte hur många assist och mål han hade kunnat ha i den här matchen. Det var fint att han fick göra sista målet och punktera allt. Jag tycker att han visat under den här försäsongen hur bra han är. Det här visar vikten av att ha en så bra trupp. ”Mange” (Eriksson) gjorde bra ifrån sig förra året och det gjorde att Haris inte fick spela lika mycket men nu är ”Mange” borta och då är Haris en spelare som kan göra det minst lika bra, säger Mrabti.

Annons

Vad är det han framför allt bidrar med genom sina egenskaper?
- En trygghet. Han är en speciell ytter kontra andra yttrar. Han är stor, stark, bra på att hålla i bollen, teknisk och snabb. Han har det mesta. Framför allt det här med längden, det är ju inte så många vänsterbackar som slår honom där. Man såg att deras lille (Degerfors) vänsterback hade problem med Haris. Han har många egenskaper som andra yttrar inte har. Det är väldigt kul att se honom tillbaka i den här fina formen.

Se höjdpunkterna från Djurgårdens seger mot Degerfors i spelaren ovan.

Publicerad 2018-02-20 kl 07:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto