Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rosenberg matchhjälte – trots att han inledde på bänken: ”Min form har aldrig varit bra i februari”

Allsvenskan

MALMÖ. Den starka formen på Carlos Strandberg och Alexander Jeremejeff gjorde att Markus Rosenberg inledde på bänken för Malmö FF i årets första tävlingsmatch.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkter från MFF-Dalkurd i spelaren ovan.

Magnus Pehrsson hade en stor fråga inför första cupmatchen mot Dalkurd: vilka två av Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, och Carlos Strandberg skulle starta som anfallare? Det blev de två sistnämnda, och därför ingen Rosenberg från start. Han hoppade istället in, fixade en straff, och satte matchens enda mål. 

Trots att det bara blev ett inhopp verkade en leende Rosenberg inte för oroad, framför allt inte över formen på sikt. 

- Den blir bättre och bättre, men den har aldrig varit bra i februari och lär inte bli bättre med åren.

- Vi ska spela fotboll till december, så.

Huvudtränaren Pehrsson motiverade valet med två anledningar: sportslig och fysisk form. 

Annons

- Jag tycker att de två (Jeremejeff och Strandberg) har presterat mest, rent objektivt sett, under de här fyra första träningsmatcherna och är fysiskt längre fram än ”Mackan” just nu. Där har vi haft en bra dialog, jag och Mackan. Vi ska inte stressa det utan får honom i bättre och bättre skick. Under de kommande veckorna kommer han också vara en startspelare som ger oss mycket. Det var inte så svårt det valet, tycker inte jag. 

Istället menade Pehrsson att det svåra valet var vem som skulle bytas ut. Den här gången blev det Jeremejeff, enligt Pehrsson på grund av Strandbergs målform. 

- Vi är i ett läge med de här tre där vi vill växla upp när vi byter in en. Det behöver inte alltid vara att det är någon som inte presterar, utan vi kan få in någon som är väldigt hungrig och kan ge ny energi och nya egenskaper. Det tycker jag vi fick se med ”Mackan” idag. 

Annons

Rosenberg lyfte också fram ett potentiellt problem från försäsongen, som kan ha påverkat hans fysiska form.  

- Underlagen. Vi tränade på ”nian” (träningsplan nio, konstgräs) rätt länge, sedan åkte vi till USA och tränade på gräs, sedan kom vi hem och tränade på hybriden, och sedan spela match här på Malmö IP. 

- Man vänjer sig, men det här växlande är inte till en fördel om man säger så. 

Rosenberg kom in med ungefär 20 minuter kvar mot Dalkurd, och det tog mindre än tio minuter innan han sprang sig till ett friläge, kom i kollision med målvakten, och det blev straff. Efter det var det många minuters väntan då målvakten Abdulaziz Demircan först såg ut att ha fått en allvarlig skada. 

Demircan gick dock in i målet igen, trots att en utespelare hunnit ta på sig målvaktströjan, och Rosenberg behöll sitt val av strafftyp: lågt och nära målvaktens högra stolpe. 1-0, matchens enda mål, och årets femte seger av fem möjliga. 

Annons

- Väntan var värst för tårna, faktiskt. De blev bara kallare och kallare, jag kände dem knappt till slut. Jag slog några bollar med Oscar (Lewicki) till slut, det var nog bra att jag gjorde det.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-02-18 kl 20:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto