Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Inhopparen Rosenberg räddade Malmö FF – fixade sent segermål mot Dalkurd

Svenska Cupen

MALMÖ. Som så många gånger tidigare var det Markus Rosenberg som fixade segern för Malmö FF. I 0-0-läget mot Dalkurd byttes han in, fixade straff, och satte den själv som cupmatchens enda mål.
- Det var en bra straff. Jag vågade inte vara för kall, kände knappt tårna, skrattar Rosenberg i C Mores sändning efter matchen 

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

I cupmatchen mot Dalkurd valde Malmö FF att göra två små överraskningar i startelvan. Både Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson inledde på bänken, i en startelva som annars innehöll nyförvärven Eric Larsson, Sören Rieks, och Fouad Bachirou.

I drygt tio minuters tid tryckte MFF ner Dalkurd och kom till flera halvlägen, men efter det jämnade matchbilden ut sig. Bägge lagen var närmast mål efter ett högerinlägg. Först Dalkurd, när planens kortaste spelare Yukiya Sugita fick Johan Dahlin att reflexrädda en nick. En stund senare kom MFF:s Svanberg inspringande mot mål, men missade boll.

I andra halvlek hade Younes Bnou Marzouk ett i princip öppet mål att nicka in bollen i, men fick inte tillräckligt mycket huvud på bollen. I övrigt var det mycket av MFF:s halvlek, med bland annat felstudsande frilägen, flera chanser för Svanberg, och en hörnnick i målramen. 

Annons

Det krävdes en inhoppande Markus Rosenberg för att fixa det. Han slet sig fri på ett friläge, fick en smäll, och straff. Först verkade situationen innebära en skada på målvakten Abdulaziz Demircan, men han reste sig efter flera minuter och fortsatte i mål. 

- Jag kom in i det ganska bra, var rätt mycket byten och sedan kom skadan på målvakten och vi fick vänta rätt länge, så det blev inte något riktigt flyt i matchen under den tiden jag var inne på planen, säger Rosenberg i sändningen. 

Det räckte dock inte, utan Rosenberg placerade in straffen nära målvaktens högra stolpe i minut 87. 

- Jag tycker att det var en bra straff. Han gick rätt, men jag vågade inte vara för kall när jag hade stått där så länge. Det kändes som evigheter, jag kände knappt tårna när jag skulle skjuta, men det var skönt att den gick in och att vi vann till slut, säger anfallaren. 

Annons

På grund av skadebehandlingen i samband med straffen las det till sju minuter, där Dalkurd grävde fram flera möjliga kvitteringssituationer. Det slutade dock 1-0, och MFF har fortsatt vunnit samtliga sina matcher 2018.

- Första kvarten hade vi enorma problem att klara Malmös press. Vi lever farligt första kvarten, de gör det bra, och vi kan inte klara av tre pass på rad, säger Dalkurds tränare Azrudin Valentic och fortsätter.

- Vi hade mindre boll i andra halvlek, men vi hade bättre omställningar. Vi tappade kvalitet i vårt bollinnehav, men vi tar andra spelare som har mer energi och mer snabbhet, för att komma i omställningslägen. Jag tror vi skapade tre lägen då, men gjorde inte mål.

- En fin match för att vara februari.

Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson säger så här till Fotbollskanalen om matchen.

Annons

- Dalkurd visar upp det jag hade lite på känn. Det kommer vara en obehaglig motståndare för många, spelskickligt lag. Jag tyckte tempot i den här matchen var väldigt bra för att vara mitt i februari. Vi är redan inne i allsvenskt tempo, eller om det är konstgräset som gör det.

- Jag är väldigt nöjd med många delar i vårt spel, både anfall och försvar, och vinner helt välförtjänt. På fotboll kan man åka fast på omställningar, men tittar man på skott och skott runt mål och ribbträffar är det inget snack om vilket lag som ska vinna. Vi malde på som vi gjort tidigare och vinner till slut sent.

- Matchen var en seger för svensk fotboll. Det är två offensivt skickliga lag som vill spela bra fotboll. Det är en bra start på säsongen.

- Jag har sett Dalkurd förra året, nu har Valentic kommit in och fortsätter utveckla laget. De har sett väldigt stabila ut på försäsongen, det är ett väldigt komplett lag i alla delar tycker jag. Det är för tidigt att säga, men det är ett lag som har haft så mycket eget spel och självförtroende att tro så mycket på sitt offensiva spel i flera år. Det har visat sig vara ganska framgångsrikt de senaste åren, om vi tänker Sirius, Östersund. Det finns inga hinder för att det ska bli liknande med Dalkurd utifrån vad jag har sett.
Annons

Malmö FF: Dahlin – Larsson, Nielsen, Brorsson, Safari (74') – Rieks (96'), Lewicki, Bachirou, Svanberg – Strandberg, Jeremejeff (71')

Inhoppare: Rosenberg (71'), Binaku (74'), Vindheim (96')

Dalkurd: Demircan – Löfkvist, Ceesay, De John – Strand (74'), Berg, Amin, Pllana – Sugita (65'), Lawan (46') – Bnou Marzouk

Inhoppare: Ahmed (46'), Stadler (65'), Rashidi (74')

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik

Group 1

# Lag S V O F +/− P
1 Malmö FF 3 2 1 0 10 7
2 Östers IF 3 2 0 1 6 6
3 Varbergs BoIS 3 1 1 1 1 4
4 IFK Luleå 3 0 0 3 -17 0

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-02-18 kl 18:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto