Patric Larsson förklarar varför det inte blev någon ny spelare in i laget

16 februari 2018 09:40
NYHET

I måndags kunde vi välkomna Johan ”Honken” Holmqvist tillbaka till KHK, tack vare er fans och Powerteam 2018. Ambitionen var att stärka truppen ytterligare, med en forward. Det har jobbats intensivt med flera namn under en längre tid och förhoppningen var att kunna signa en spelare innan transferfönstret för spelarövergångar stängde i natt. Tyvärr lyckades vi inte med det.


Sportchef Patric Larsson ger förklaringen:

”Vi har varit ett team på fem personer som jobbat med att hitta en spelare som skulle göra skillnad för oss. Marknaden har varit enormt tunn, tunnare än på länge. Det blev väldigt tydligt igår när få SHL-lag värvade spelare.

Vi har suttit ca. 80 effektiva timmar sammanlagt med agenter och datorer framför oss men vi började förstå att när de enda värvningarna som gjordes kom från Pantern, med all respekt för dem, så var det ”tunn is” och så blev det. Vi hade ett par finländare som var aktuella in i det sista och till slut återstod det ett namn. Det visade sig tyvärr att han tackade nej trots att vi erbjöd allt vi hade.

Vi bestämde från början att det var spets vi ville ha. Vi har dammsugit marknaden och agenter. Det var några ”stora namn” som bytte klubb förra veckan. Där var vi med men det visade sig att antingen var priset var för högt för oss (ca 500 tkr ifrån) eller så talade vårt läge i tabellen emot oss. Summan blir att det har varit för få spelare på marknaden och det har gett ett högt pris på de spelare som har varit lediga. Så kan det vara i den här branschen. Vi tror på grabbarna i laget och nu knyter vi näven och avslutar säsongen på ett bra sätt. Jag vill passa på att tack för ert engagemang och tro på klubben.”

Det är VI som är KHK!

Karlskrona HK