Nyförvärven ska lyfta Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra säsongens succé har det under vintern hänt mycket i Östersunds trupp. Mittfältsstjärnan Fouad Bachirou har lämnat för Malmö FF – men Österund har fått in fyra nyförvärv som ska lyfta laget än högre.

Dino Islamovic var med och tog upp Trelleborgs FF i Allsvenskan i höstas. Men istället för att fortsätta där valde han Östersunds FK och är nu en av fyra nyförvärv som ska lyfta Östersund till högre höjder.

– Det känns väldigt bra här, annorlunda från Trelleborg men jag är medveten vad jag har gett mig in på.

Europa League

Östersund tappade sin mittfältsstjärna Fouad Bachirou till Malmö FF, ett tungt tapp för jämtarna men två nya mittfältare har plockats in. Tesfaldet Tekie på lån från belgiska Gent och Smalj Suljevic som hämtades in från Sundsvall.

– Väldigt bra nyförvärv, dom har förvånad mig över hur bra dom är, säger Saman Ghoddos.

Ghoddos själv fick ett bud på 50 miljoner från Celta Vigo men det budet nobbades och istället har han nu skrivit en nytt kontrakt med Östersund till 2020.

Har ni ett bättre lag i år än ifjol?

Det tycker jag absolut, säger Saman Ghoddos.

Även backen Noah Sonko Sundberg har plockats in från AIK.

På torsdag möter Östersund Arsenal i 16-delsfinal i Europa League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet