Bild till nyheten Lånekollen: Awoniyi tvåmålskytt
Nigerianen Awoniyi har vaknat till liv ordentligt i den belgiska ligan. Harry Wilson gjorde sitt första proffsmål.

11 av Liverpools 16 utlånade var in action den gångna veckan.

Facit: Fyra mål och två assist.

* * * * *

Taiwo Awoniyi gjorde sin bästa match hittills i proffslivet för Royal Excel Muscron i 3-4-förlusten mot Standard Liege, då han smällde in två snygga mål och ett assist.

Den 20-årige anfallaren är nu uppe i sju ligamål och två assist och går från klarhet till klarhet.

Harry Wilson gjorde sitt första proffsmål för Hull City i 2-0-segern borta mot Nottingham Forest.

Wilson spelade vänsterytter och fixade först en straff för "Tigers", som missades, innan han själv fastställde slutresultatet.

Förhoppningsvis blir detta den språngbräda som Harry så väl behöver.

Corey Whelan gjorde också sitt första proffsmål när Yeovil besegrade Fleetwood med 3-2 i kvartsfinalen av Football League Trophys.

Irländaren prickade in Yeovils andra mål och utsågs till Man of the Match.

Whelan behöll även högerbacksplatsen när laget spelade 0-0 mot Crewe i helgen.

I Championship möttes Ryan Kents Bristol City och Ovie Ejarias Sunderland och bjöd på en målrik historia.

Kent, som spelade höger ytter, imponerade stort under första halvlek och låg bakom assisten till 3-0.

Men efter pausvilan rasade "The Robins" samman fullständigt och ett vilt kämpande Sunderland käkade upp försprånget och fick med sig en poäng från Ashton Gate.

* * * * * *

Sex andra Liverpoollån fick också speltid:

Divock Origi utgjorde en blek figur för Wolfsburg i cupförlusten mot Schalke i veckan och förpassades till bänken i ligamötet mot Werder Bremen i söndags, som förlorades med 3-1. Origi fick ett inhopp de sista 20 minuterna.

* * * * *

Pedro Chirivella dominerademittfältet när hans Willem II besegrade VVV-Venlo i veckans cupmatch med 3-0.

Men när det kom till helgens ligamöte mot Kristofer Petersons Heracles kunde spanjoren inte förhindra en 1-0-förlust.

* * * * *

Nyförvärvet Anderson Arroyo debuterade för Real Mallorcas B-lag i en 1-0-seger mot CE Manacor och skötte sig enligt rapporterna utmärkt.

* * * * *

Marko Grujic agerade defensiv sköld på Cardiffs mittfält  i 1-1-matchen mot Millwall i fredags, där walesarna rånades på en solklar straff i slutminuterna.

* * * * *

Matty Virtue återvände till Notts Countys startelva i FA-cupmötet mot Swansea i veckan, bara för att bli uppläxad med hela 8-1 på Liberty Stadium.

* * * * *

I Skottland hoppade Connor Randall in och spelade de sista minuterna när Hearts komfortabelt besegrade St Johnstone med 3-0 i FA-cupen.

* * * * *

Daniel Sturridge fick bara tre minuter på Stamford Bridge innan han tvingades kliva av planen med en ny lårskada. West Bromwich föll med 3-0 mot Chelsea.

* * * * *

Markovic (Anderlecht), Flanagan (Bolton), Allan (Apollon Limassol) och målvakten Andy Firth (Chester) fick ingen speltid alls, medan Sheyi Ojo (Fulham) är skadad igen.

* * * * *

Slutligen kan vi rapportera att Naby Keita firade sin 23:e födelsedag genom att pricka in ett av målen i RB Leipzigs 2-0-seger mot Augsberg. En snygg frispark från 25 meter. Hans sjunde för säsongen.