Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så kallt "får" det vara i Östersund mot Arsenal: "Handlar om arbetsmiljön"

Europa League

Vintern håller ett hårt grepp om Sverige och Östersund.
Och det finns en tydlig gräns för hur kallt det får vara.
- Det handlar ju om att det ska vara en säker arbetsmiljö man vistas i, säger spelarfackets generalsekreterare Magnus Erlingmark till Arbetet.

Foto: Bildbyrån.

Om tre dagar ställs Östersund mot Arsenal i klubbens största match någonsin. ”Gunners” reser till Jämtland för match på Jämtkraft Arena i vad som väntas bli en kylslagen tillställning i Europa League.

Men hur kallt får det vara innan en match kan skjutas upp? I en intervju med tidningen Arbetet förklarar spelarfackets generalsekreterare Magnus Erlingmark att Uefas regelverk säger att gränsen går vid -15.

- Det handlar ju om att det ska vara en säker arbetsmiljö man vistas i. Vi har väl inte egentligen haft några problem vare sig med värme eller kyla i Sverige. Men internationellt förekommer diskussionen ibland, framför allt när det gäller värme och även spel på hög höjd, säger han till tidningen.

Annons

Den gränsen är dock inte helt avgörande. Skulle det bli så kallt som -15 kan lagen trots det spela, om man kommer överens om det.

Just nu ska det dock mycket till att det blir så kallt. Enligt SMHI:s prognos för torsdag kommer det att vara runt fem minusgrader i Östersund.

- Fem minus är väl ingen större fara men det är klart att det påverkar. Snöar det så blir det väldigt halt på planen och bollen blir som en tvål. Ofta blir planen hård också vilket leder till en annan känsla i spelet, säger Erlingmark.

Publicerad 2018-02-12 kl 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto