Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Walker om att ersätta Källström på fasta situationer: "Är ingen dussin-höger jag har"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kim Källström har lämnat Djurgården.
Då får Kevin Walker fler chanser att visa upp sin högerfot på fasta situationer.
- Det är ingen dussin-höger jag har ändå, säger Walker till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Dif-Bodö i spelaren.

Tävlingsäsongen närmar sig allt mer för Djurgården. I går spelade man genrep inför svenska cupens gruppspel mot norska Bodö/Glimt på Tele2 Arena, och vann med 3-1 efter två sena mål.

- Jag tycker på det stora hela att det var en okej match på försäsongen. Sedan gör Badji ett jättefint mål på ett inlägg från Haris. Sedan gör Othman en jättefin prestation på egen hand innan sista målet och vi vinner med 3-1. Det är alltid kul att vinna matcher, det är bra för självförtroendet och för laget. Det viktigaste var att få 90 minuter under bältet. Nu blickar vi framåt, säger Djurgårdens Kevin Walker till Fotbollskanalen.

Annons

Vad tycker du att ni står inför cupen?
- Jag hoppas att vi står bättre än vi gjorde i fjol. Då kändes vi lite... Inte riktigt samspelta. Vi var lite sökande i vårt spel. Jag tycker att det fortfarande finns en tendens till det i år, men jag tycker att vi har kommit lite längre och har ändå kvar stommen från i fjol. Det känns bra, tycker jag. Vi har gnuggat på rätt bra med fysiken, och de kommer förmodligen släppa upp det lite nu inför svenska cupen, även om vi bygger för att hålla hela året. Det är en planeringsfråga för fysteamet. Men jag tycker att vi har många bra spelare i truppen i år igen. Det kommer förmodligen komma några fler tillskott, man vet ju aldrig med Bosse och silly season är i full gång med några fönster som är öppna och några som har stängt. Men det ser ganska bra ut, tycker jag.

Annons

Hur är det att få in spelare så sent i truppen, som det var i fjol?
- Det gäller att de spelarna får hjälp att komma in i det snabbt. Vi är alla här för att Djurgården ska nå framgång. Sedan finns det en egen agenda i det, men vi representerar Djurgården och är här för att gå ut i Europa i år, vi kommer ha tuff matchning och kommer behöva en stor trupp. Vi vill också konkurrera om de fina placeringarna i allsvenskan, som vi fick känning på i fjol. Vi vill inte ta ett kliv bakåt, vi vill gå framåt. Det är många som har rustat mycket och plockat stora namn till sina lag. Vi har behållit stommen och tappat några tunga pjäser, men fått in riktigt duktiga fotbollsspelare. Jag är ganska optimistisk. Det gäller att ha en bra grund att stå på, och jag tycker att vi har en homogen grupp som står upp för varandra.

Annons

Inför årets säsong har spelare som Dzenis Kozica, Jonathan Ring och Fredrik Ulvestad kommit in samtidigt som tunga pjäser som Kim Källström och Magnus Eriksson har lämnat.

- Det är svårt att ersätta Manges 20 poäng. Sådana gubbar växer inte på träd. Spelare som Kim växer absolut inte på träd heller. Men det är poängen som är den stora grejen i allsvenskan, och det finns många lag med bra taktik. Allsvenskan är ganska jämn bortsett Malmö som har spruingit ifrån lite. Vi var nära och gjorde bra matcher mot dem, men man behöver det här lilla flytet. Gör man rätt saker brukar man få det med sig. Det är bara välkommet att ha bra spelare i sitt lag, säger Walker.

Att just Källström har lämnat gör att Walker får ta ett kliv framåt när det gäller fasta situationer. Källström slog en stor del av Blårändernas frisparkar och hörnor i fjol, men i gårdagens möte med Bodö tog Walker hand om allt. Det resulterade i en frispark i stolpen och ett straffmål.

Annons

- Jag tog hörnorna från ena sidan och kantfrisparkar redan i fjol. Kim har en jättefin fot, men nu får jag chansen lite mer. Det var nära att jag satte en i dag (läs: i går) och jag fick hänga dit en straff. Det är ingen dussin-höger jag har ändå, säger Walker.

Se höjdpunkterna från Dif-Bodö i spelaren ovan.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-02-11 kl 09:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto