Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Djurgården vann efter sen volleykanon av Badji: "Ett fantastiskt mål"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården såg ut att gå mot kryss mot Bodö/Glimt efter ett sent kvitteringsmål av norrmännen.
Men efter ett vackert volleymål i slutminuten tog Blåränderna en ny seger inför 3621 åskådare på Tele2 Arena.
- Ett fantastiskt mål, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

För andra veckan i rad spelade Djurgården två matcher på två dagar under försäsongen. I går mötte ett B-betonat Dif Assyriska på Tele2 Arena och spelade 1-1, och i dag tog ett mer A-lagsbetonat lag emot norska Bodö/Glimt, som är nykomlingar i norska högstaligan inför årets säsong.

Första halvleken slutade mållös trots att båda lagen hade chanser att ta ledningen. Bodös svenske Amour Layouni hade ett skott tätt utanför i den 21:a minuten och på en hörna minuten efter tvingades Tommi Vaiho till en räddning på mållinjen, medan Djurgården hade ett stolpskott på frispark av Kevin Walker och Kerim Mrabti fick ett avslut strax utanför mål.

Annons

I den andra halvleken skulle målnollan i matchen brytas efter att Djurgården fick en straff. Fredrik Andre Björkan slog undan bollen precis framför händerna på den utrusande målvakten Simon Thomas, Kerim Mrabti gick omkull och domare Stefan Johannesson pekade på elvameterspunkten. Kevin Walker gjorde inget misstag, utan pangade in 1-0 säkert när matchuret stod på 55.

Med fem minuter kvar av matchen kvitterade Bodö efter en snabb kontring där Håkon Evjen avslutade till 1-1 fri framför Vaiho i Dif-målet.

Matchen såg ut att gå mot oavgjort, men i den 89:e minuten serverade Haris Radetinac inbytte Aliou Badji med ett inlägg där den senegalesiske anfallaren mötte på volley och vackert pangade in bollen till 2-1 för Djurgården.

På stopptid gjorde Djurgården även 3-1 genom ett självmål efter att Othman El Kabir (även han inbytt) snurrat upp Bodö-försvaret och slagit in bollen i straffområdet.

Annons

Efter matchen var Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till stor del nöjd med spelet.

- Jag tycker att våra första 20 minuter är bra. Då har vi ett väldigt kompakt och aggressivt försvarsspel där vi också pressar ganska högt i perioder. Efter det tycker jag att vi har en mellanperiod där vi är lite passiva. Bodö kommer in i matchen på ett annat sätt och skapar en hel del farligheter, men vi kommer tillbaka och skapar några möjligheter under de sista minuterna. Framför allt var jag nöjd med farten vi hade i anfallsspelet första 20 och sista fem i första halvlek.

- I andra halvlek var det lite mer ställningskrig. I perioder är det vi som har kontroll, i andra är det Bodö. På slutet såg vi några trötta spelare som inte spelat 90-minutersmatcher på länge. Men vi vinner matchen. Det är alltid skönt att vinna en match. Sedan har vi alltid saker som vi ska jobba med och göra ännu bättre, men det finns många saker som var positiva som vi kan ta med oss, säger Melkemichel.

Annons

Tino Kadwere har startat i de två senaste träningsmatcherna där ni kört med A-betonat lag. Är han förstavalet på anfallsplatsen bredvid Kerim Mrabti nu?
- Badji kom in och gjorde ett fantastiskt mål, samtidigt som Tino har gjort det bra. Vi har alternativ som vi kan variera och rotera beroende på motståndare. Dzenis är egentligen också en central spelare, men vi valde att spela med honom på kanten. Det här var också Haris första riktiga match på väldigt länge, och han gör det riktigt bra. Det är riktigt kul att se.

Hur tycker du att ni ligger till inför tävlingspremiären mot Degerfors om en dryg vecka?
- Vi ligger i ganska bra fas. Jag önskar att vi låg lite längre fram på vissa spelare som har varit borta lite från och till. Då pratar jag framför allt om spelare som Haris Radetinac, plus ytterligare några. Jonathan Ring har sedan lägret haft någonting i knät, men det är inget farligt. Han tränade med oss hela den här veckan, men vi vill inte ta in honom i match för tidigt för att riskera honom framöver. Men jag tror att han är tillgänglig till matchen mot Degerfors.

Annons

Nästa match för Djurgården spelas på måndag om nio dagar i svenska cupens gruppspel, då man tar emot Degerfors på Tele2 Arena.

Djurgårdens lag: Tommi Vaiho - Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Jonas Olsson, Jonathan Augustinsson - Haris Radetinac, Jesper Karlström, Kevin Walker, Dzenis Kozica (Othman El Kabir 55’) - Kerim Mrabti (Amadou Jawo 86’), Tino Kadewere (Aliou Badji 65’).

Publicerad 2018-02-10 kl 17:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto