Populära ligor

Bevakningen presenteras av

FEM SPANINGAR: "Kadewere förstavalet för Dif - just nu"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården vann mot norska Bodö/Glimt efter två sena mål i den andra halvleken.
Här är Fotbollskanalens Max Richnaus spaningar från matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

En match som Djurgården skulle vinna
Man säkrade segern först i slutminuten, men sett till matchbilden var det här en match som Djurgården skulle vinna. Man hade det mesta av spelet och även om man släppte till lite chanser bakåt känns det som att det blev lite onödigt spännande. Djurgården fick avsluta med två riktigt fina mål med Aliou Badjis volleykanon till 2-1 och Othman El Kabirs uppsnurrning innan självmålet till 3-1.

Walkers fot ersätter Källströms på fasta situationer
Djurgården har förlorat allsvenskans kanske bästa tillslag i och med att Kim Källström lagt skorna på hyllan inför årets säsong. I Kevin Walker har Djurgården dock ett alternativ på fasta situationer som inte är mycket sämre. Har redan tidigare säsonger haft bra precision på hörnor och frisparkar med sin högerfot, och kommer få fler chanser denna säsong med Källström borta. Var i dag en hårsmån från att vackert skruva in en frispark, men bollen gick i stolpen. Sedan målskytt på straffspark.

Annons

Kadewere ser ut att vara förstavalet på anfallsplatsen – just nu
I de två ”riktiga” matcher under försäsongen där Djurgården spelat med ett A-betonat lag har Tino Kadewere haft platsen framför Kerim Mrabti i Djurgårdens anfall. Det tyder på att zimbabwiern just nu är Özcan Melkemichels förstaval på anfallspositionen inför svenska cupen framför exempelvis Aliou Badji, som byttes in i andra halvlek. Just anfallspositionen är en där det känns som att det kan komma in någon förstärkning på innan transferfönstrets stängning.

Annars är det svårt att sia om vilka två som kommer starta på yttermittfältspositionerna i svenska cupen mot Degerfors nästa vecka, där Dzenis Kosica, Othman El Kabir och Haris Radetinac alla fått speltid i de senaste matcherna. Så småningom ska även Jonathan Ring in och konkurrera om en ytterplats.

Annons

På de övriga positionerna känns det rätt tydligt att det är de som startade i dagens match som även kommer starta mot Degerfors, bortsett Andreas Isaksson i mål i stället för Tommi Vaiho. Det känns inte som att Fredrik Ulvestad kommer ta en plats på innermittfältet så snabbt då han fortfarande inte gjort en enda minut för Dif och att Jesper Karlström och Kevin Walker fungerat bra tillsammans.

En svensk en av de hetare bland norrmännen
Svenske Amor Layouni var en av de som fick saker att hända i Bodös anfallsspel. 25-årige Layouni, som kom till klubben i somras, skapade flera chanser att näta för Bodö och höll sig aktiv innan han byttes ut i den andra halvleken. I Sverige har han bland annat spelat för Dalkurd, Brage och Degerfors – kanske kan han bli en nyckelspelare för Bodö/Glimt i år, som är nykomling i norska högstaligan.

Annons

Blåränderna går från rött till vitt på bortaplan 2018
Djurgården spelade för ovanlighetens skull inte i blårandigt på hemmaplan, då man i samband med matchen lanserade det nya bortastället för säsongen 2018, som är helvitt. Därmed går man ifrån rött som bortatröja-färg, som man för det mesta haft som dominerande färg på bortaställen på 2000-talet och även i fjol.  Så småningom kommer även ett nytt hemmaställ presenteras, då Adidas kör på tvåårs-cykler i hur ofta man uppdaterar hemmastället för allsvenska lag. Något datum för lansering har jag ännu inte sett ännu, men förra gången man bytte hemmaställ (2016) lanserades det nya 8 februari - i dag är det den 10 februari.

Publicerad 2018-02-10 kl 17:33