Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Bra form på ÖFK inför Arsenal – två debutanter fixade cupseger mot Trelleborg

Allsvenskan

Idag startade den svenska tävlingssäsongen med en cupmatch mellan Östersund och Trelleborgs FF. ÖFK vann med 3-0 efter bland annat två nyförvärvsmål – ett av Dino Islamovic, ett av Tesfaldet Tekie.
- Det var en bra match för oss, säger Ken Sema, som var inblandad i alla mål, till C More.

Foto: Bildbyrån

Se 2-0-målet i spelaren ovan.

På grund av Östersunds match mot Arsenal så startade svenska cupen på fredagen, med match mellan Östersund och Trelleborgs FF. TFF var utan bland annat Marko Johansson, Salif Camara Jönsson, och Sebastian Ohlsson, och den tunna truppen fylldes upp av tre spelare från U19. 

Östersund, med en offensiv 3-4-3-formation där Ken Sema var vingback, hade full kontroll med bollen i nästan hela första halvlek. Sema och Östersund lyckades överbelasta TFF:s högersida flera gånger, bland annat vid 1-0 när Sema drog sig förbi, hittade inlägg, och den tidigare TFF-anfallaren Dino Ismalovic gjorde mål i öppet nät. 

Annons

- Vi har snackat mycket jag och Ken om att komma med fart in i boxen och han kom på kanten och han kommer runt hela tiden. Jag sa till honom att jag gillar den andra ytan och han hittar mig bra, säger Islamovic till C More i pausen.

Efter det kom dock ett par problem för Östersund. Dels gick Hosam Aiesh ut i halvtid med eventuell skada, dels började Trelleborg äta in sig i matchen med flera farliga inlägg som bara var bättre toucher ifrån att gå in. 

Det var dock i en av Trelleborgs bästa period som det matchdödande 2-0 kom. Ken Sema var åter ute på en kant, och via Jamie Hopcutt kom bollen till Tesfaldet Tekie. Tekie tryckte in 2-0, och precis som Islamovic gjorde han därmed mål i sin tävlingsdebut i Östersund. 

Trelleborg gjorde ett försök med två tonårsdebutanter i Felix Högberg och Noah Christoffersson, men kom aldrig nära en reducering. Istället gjorde Östersund 3-0 på hörna i slutet av matchen, när Ken Sema slog en hörna där Tom Pettersson fick bli målskytt.

Annons

- Det var en bra match för oss. Vi håller nollan bakåt och gör tre mål framåt, det är godkänt, säger Sema till C More.

För Östersund är det nu knappt sex dagar kvar till nästa match, hemma mot Arsenal i Europa League.

- Nu är det Arsenal, det kommer att bli kul. Det kommer att bli stort såklart, för Östersund, för hela Sverige också. Det kommer bli grymt. Här hemma är vi bra, det kommer att bli en bra match, säger Sema.

Östersund: Keita – Mukiibi, Pettersson, Widgren (62') – Aiesh (46'), Nouri, Bergqvist, Sema – Hopcutt, Ismalovic (77'), Ghoddos.

Bänk: A.Andersson, Mensiro (77'), Fritzson, Edwards (46'), Sonko Sundberg, Gero, Tekie (62').

Trelleborg: Petersson – V.Nilsson, Blomqvist, Nielsen, Tideman – R.Nilsson, E.Andersson – Håkansson (88'), Jovanovic, Pode (81') – Hümmet.

Bänk: Nuhanovic, Hadzikadunic, Brannefalk, Hörberg (81'), Christoffersson (88').

Annons
LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-02-09 kl 20:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto