Ishockey

LHC kunde inte stå emot Färjestad

2:21 min

Trots en nervig sistaperiod slutade bortamatchen med förlust för Linköping. Färjestad vann med 3-1.

Färjestads lagkapten Alexander Johansson hade missat lagets två senaste SHL-matcher.

I hemmamötet med Linköping var 29-åringen tillbaka, och såg till visa vägen till 3-1-segern med sitt 1-0-mål i slutet av första perioden.

Det tredjeplacerade Karlstadslaget - som saknade OS-spelarna Dick Axelsson, Mikael Wikstrand och målvakten Lars Haugen - utökade ledningen i mitten av tredje genom Christoffer Törngren som rundade LHC-målvakten Jonas Gustavsson och lyfte in 2-0.

Tabellsjuan LHC gav matchen nerv i slutet genom Fredrik Karlströms 1-2-reducering bakom FBK-målvakten Stefan Steen. Men i tom bur kunde Linus Persson säkra tre poäng för hemmalaget med sitt 3-1-mål. Efter matchen hyllades Stefan Steen som räddade 27 av 28 Linköpingsskott.

– Jätteduktig, framförallt i andra perioden. Otroligt bra, sade Christoffer Törngren till C More.