Ishockey

HV-doldisarna Engvall och Wärns revansch

1:57 min

Det blev en HV-duons stora revansch mot Mora när laget vann.

Pierre Engvall kom från Mora till HV71 den här säsongen och i den första matchen lagen emellan dem den här säsongen blev han långtidsskadad. Nu gjorde han tre poäng, varav ett mål mot sitt gamla lag.

Finländaren Max Wärn har varit petad och extraspelare i en del matcher. Mot Mora fick han för första gången chansen som center och tog den med besked. Förutom ett mål svarade han för en av sina bästa matcher i HV-tröjan.

– Jag har inte spelat center sedan junioråldern och det är en stor skillnad att göra det på proffsnivå, säger Max Wärn, som kom från Kunlun Red Star i KHL till HV71 den här säsongen.

"Perfekt"

Han har haft det tufft i HV71, men nu stämde det riktigt bra för honom tillsammans med Oscar Sundh och Martin Thörnberg.

– Vi tränade för första gången ihop dagen före matchen.

Finländaren gjorde ett mål, det viktiga 2-0-målet efter 13 sekunder i den andra perioden.

– Vi har gjort dåliga andraperioder i många matcher och därför var det perfekt att göra det målet så tidigt.

Om det blir någon fortsättning som center för Max Wärn får framtiden utvisa.

– Vi får se. Det gäller hela tiden att göra sitt bästa varje dag på träningar och matcher, säger Wärn.

Hängde med "fienden"

För Pierre Engvalls del var det som natt och dag jämfört med den första matchen borta mot Mora i oktober i fjol. Då fick han en nyckelbensskada och var borta i nästan tre månader från spel.

– Det här var lite skillnad på den matchen och den här. Då förlorade vi också, säger Pierre Engvall.

En spelare som lirade i Mora i två säsonger och förde upp laget till SHL förra våren innan han gick till HV71 och han laddade upp på följande sätt dagen innan den här drabbningen:

– Jag hade några gubbar i Moras lag som var hemma hos mig, säger Engvall.

Då hade han och Moras spelare lite trevligt ihop. Men när det blev matchdags var det slut på bjudningen från Pierre Engvall. I stället såg han i tredje perioden till att sänka sitt gamla lag då han gjorde ett mål och två assist fram till 5-0.

– Jag känner mycket för Mora och önskar dem all lycka framöver, men det viktiga för oss var att det blev tre poäng, säger Pierre Engvall.

HV-spelaren lovar också att polarna i dalalaget kommer få lite sms om matchen.

– Det får bli lite småhets. Jag kommer ligga på dem lite, säger han med ett brett leende.