Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

FEM SPANINGAR: "En startplats öppen i KFF – sju konkurrenter"

Allsvenskan

Kalmar förlorade på matchens sista spark mot norska Sarpsborg under torsdagen. Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Foto: Bildbyrån.

Se spelaren ses Sarpsborgs segermål mot Kalmar.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Nanne använder klassisk Kalmar FF-metod – de långa inkasten är tillbaka
Nanne Bergstrand har under sina år i Kalmar FF använt flera spelare för att ta långa inkast. Främst Rasmus Elm under föreningens storhetsperiod, men även exempelvis Kristoffer Fagercrantz. Vid ett tillfälle pratade mittbacken Patrik Rosengren om att han föredrog inkast före hörnor när han spelade i KFF. Motståndarna är inte lika försvarstränade i det. 

Fasta situationer är en av delarna som Bergstrand vill få KFF att bli helhetsmässigt bättre på 2018, efter förra årets åtta gjorda och sju insläppta. Vänsterbacksvärvningen Chima Akas hade bra hörnor i sin första träningsmatch i KFF, i den här visade han även att han kan och ska ta långa inkast in mot straffområdet (när Rasmus Elm inte är på plan). 

Annons

Nixons prestationer värdiga en bra startspelare
Den nya brassen Nixon har haft aktioner som har visat att det är han och Romário som lär ha lagets högsta skicklighet i sista tredjedelen. Det är för tidigt att prata om exakt vilken nivå Nixon kommer att ligga på i allsvenskan under hela 2018, men i träningsmatcherna har han direkt förstått hur han ska kombinationsspela med övriga lagkamrater. 

Ett mellanting mellan en anfallare och en offensiv centralmittfältare. Letar gärna bra målchanser, men utan att bli lagkamratsblind. Bergstrand verkar direkt trycka in honom som startspelare, och sa i Barometern att även om Nixon inte skulle nå nivån han hade i Flamengo innan skadan, så kommer Nixon ändå att vara bra nog för allsvenskan. 

En startplats öppen – sju konkurrenter
Lika tydligt att Viktor Elm blir en av startmittbackarna, lika otydligt är det vem som blir den andra. 

Annons

Mikael Dyrestam gjorde det bra som ordinarie under hösten. Gbenga Arokoyo har en högstanivå som en bra allsvensk mittback. Markus Thorbjörnsson har gjort många stabila säsonger i allsvenskan. Viktor Agardius, som kan få svårt att peta Akas till vänster, gjorde det bra som mittback i dag. Till detta finns även Sebastian Starke Hedlund, Johan Ramhorn, och Sebastian Ramhorn. 

För många i truppen? 
Men. Med tanke på punkten ovanför, så är det så att KFF har elva till tolv försvarare till fyra startplatser. KFF har sagt att truppen totalt sett ska ligga på 24 utespelare, nu är siffran uppe i 27. Att minst någon försvarare lånas ut känns sannolikt. 

Kort försäsong
KFF valde att endast ha två träningsmatcher innan första cupmatchen. Det innebär att Bergstrand redan nu måste ha sett tillräckligt för att skicka in laget i tävlingssäsong (Åtvidaberg nästa helg), efter 1-1 mot Lokomotiv Moskva och 0-1 mot Sarpsborg. 

Annons

Det skulle förvåna om inte Lucas Hägg Johansson, Emin Nouri, Viktor Elm, Herman Hallberg, Rasmus Elm, Melker Hallberg, Romário, Nixon, och Papa Diouf är i startelvan mot Åtvidaberg i cupen nästa veckan, om de är friska. Det ger då två öppna platser: ovan nämnda mittbacksplatsen (där Arokoyo och Dyrestam fortfarande lär återhämta sig från skador) och vänsterbacksplatsen (Agardius eller Akas?). Eller kan Hiago eller Filip Sachpekidis nå startplats i de offensiva platserna?

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-02-08 kl 18:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto