Stekhet Liss ledde Rögle till derbykross

Uppdaterad
Publicerad

Olle Liss är stekhet.

I kvällens Skåne-derby noterades Rögles succévärvning för två assist – och stod för ett riktigt fräckt mål – när Malmö besegrades 5-2.

– Det är skitkul att spela just nu, säger Liss till SVT Sport.

Rögle mår bra under Cam Abbott. I Skåne-derbyt mot Malmö rivstartade man och fick utdelning halvvägs in i första perioden. Efter att ha nött ner hemmalaget i powerplay avslutade Lucas Elvenes ett långt anfall med att vinkla in pucken i öppen bur på fin framspelning av Ted Brithén. Succévärvningen Olle Liss fick också assistpoäng på 1-0-målet.

Och innan periodpaus såg Liss även till att ta sig in i målprotokollet – och det med en riktig fräckis. Framstormandes bakom förlängd mållinje skickade Liss iväg ett skott som styrdes via bakhuvudet på Malmö-målvakten Jonas Gunnarssons och in i mål för 2-0.

I andra perioden fortsatte Rögle att dominera. Men trots att gästerna vann skotten 15-5 i andra var det Malmö som gjorde enda målet. Max Görtz styrde upp ett Tobias Ekberg-skott i nättaket för reducering 1-2.

Sju poäng på tre matcher

I sista perioden fick Rögle ordning på utdelningen igen. Olle Liss plockade sin tredje poäng för kvällen när han jobbade fram pucken till Bryan Lerg som fick jätteläge nära mål och utökade till 3-1.

I och med kvällens poängskörd står Liss på sju poäng efter blott tre spelade matcher.

– Det har varit enkelt att komma in i laget. Jag har blivit riktigt bra omhändertagen sen jag kom hit. Jag har fått en bra start och jag hoppas att jag kan fortsätta så, säger Liss till SVT Sport.

Ludvig Rensfeldt utökade till 4-1 med ett kraftigt skott – efter nytt fint förarbete av Brithén – innan Daniel Widing satte 5-1 när han åkte till sig ett friläge och lyfte upp pucken i krysset bakom Gunnarsson.

Johan Olofsson fick tröstmåla till 2-5 på straff för Malmö i matchens slutskede.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.