Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Lång intervju med Thern och Larsson - möt Peking-duon i ett öppenhjärtigt samtal

Allsvenskan

Fotbollskanalen har träffat IFK Norrköping-duon Simon Thern och Jordan Larsson, som i en lång intervju berättar om livet som söner till Jonas Thern respektive Henrik Larsson - och sina egna karriärer.

I intervjun med Daniel Kristiansson avhandlas en mängd ämnen, bland annat pratar trion om att ha vinnarskalle, vilka egenskaper hos papporna de gärna tar efter, hur uppväxten varit och att de umgicks som små barn i Glasgow.

Thern berättar också om ett minne från just tiden i Glasgow, när Jonas Thern var lagkamrat med engelsmannen Paul Gascoigne i Rangers.

- Gascoigne fick vara barnvakt till mig under en träning, och han kanske inte är den bästa barnvakten man kan ha. Han körde rehab och jag var inne i gymmet med honom där jag fick springa runt. Då låtsades han helt plötsligt ta en injektionsspruta och sätta den i benet. Han lade sig ner och började skaka och skrika. Jag började storböla, för jag trodde att han höll på att dö. Jag sprang ut på planen och då sa de andra: "Det var som vi misstänkte, nu är "Gazza" igång igen...". Sen gick vi in igen och då satt han bara där och garvade. Han körde alltså en sån grej på en kille som var fem-sex år gammal... Det säger en hel del om hur han var som barnvakt och människa då, säger Thern.

Annons

Thern resonerar också kring hur han upplever att vissa människor vill se honom misslyckas bara för att han heter det han heter, och han menar att även att vissa journalister visar upp drag av det beteendet.

- Det är väl den svenska avundsjukan, på grund av att min pappa var bra. Det är lite sorgligt att man inte har mer för sig än så. Det har till och med sträckt sig till journalister, som skrivit om saker som egentligen inte har med mitt fotbollsspelande att göra, utan som handlar om vad jag heter. Att jag skulle dra vinning av att jag heter Thern när jag spelar i Malmö FF... för mig är det patetiskt. Att Åge Hareide och Rikard Norling, eller Conny Karlsson och P-O Ljung skulle välja mig framför någon annan på grund av att jag heter Thern... tänker man så kan man inte ha många hjärnceller. Låt oss heta vad vi heter. Hade jag hetat Svensson hade du troligtvis inte suttit här och snackat med mig. All respekt till Svensson, men det där är inget jag kan påverka och jag har alltid fått ta det där mediala. Folk njuter nästan lite när det går lite sämre för en. Det tycker jag är sorgligt. Men jag påverkas inte av det.

Annons

Vidare berättar Jordan Larsson varför "Henke" är den bästa tränaren han har haft genom karriären.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-02-05 kl 19:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto