Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Stark match av Kalmar FF mot ryska serieledarna – komiskt debutmål av Nixon

Allsvenskan

Det var första matchen för året, men Kalmar FF höll ändå god kvalitet mot ryska Lokomotiv Moskva (1-1). Rasmus Elm gjorde comeback och Nixon debutmål för KFF.

Se Kalmars mål mot Lokomotiv i spelaren ovan.

Kalmar FF inledde året 2018 med en rejält positiv nyhet. Rasmus Elm var med i startelvan, hans första match på nästan tio månader, och med i elvan var även nyförvärven Nixon (anfallare) och Chima Akas (vänsterback). Motståndet: ryska överlägsna serieledarna Lokomotiv Moskva, som med ett par undantag hade ordinarie startelva.

Trots det så höll Kalmar FF åtminstone jämn, eller ibland bättre, kvalitet är det ryska laget i första halvlek. 1-0 kom efter en minut, även om målet var både slumpartat och komiskt. En back försökte spela hem till målvakten, bollen gick för långt åt sidan, målvakten slängde sig, backen snubblade på sin egen målvakt, och Nixon fick efter ungefär 70 sekunder i Kalmardräkten göra mål i öppet nät.

Annons

Det var en halvlek där KFF lyckades pressa Lokomotiv Moskva till flera svaga bolltapp, och där Lokomotiv Moskvas stora målchans kom efter dubbla KFF-misstag. Bollen gick i mål efter retur, men returskytten var offside. Innan det hade Emin Nouri gått ut i KFF efter att ha slagit ut en tand, enligt Barometerns livesändning.

I andra halvlek lät KFF även ge debut åt brasse nummer två, Hiago, men bytte också ut två bröder Elm och Melker Hallberg. Samtidigt ökade Lokomotiv Moskva kvaliteten genom att byta anfallspar och då ta in Jefferson Farfan och tidigare KFF-spelaren Ari.

Bägge anfallarna bröt fram i flera farliga anfall där framför allt kraftfulla Ari fixade oredan. Efter halva andra halvlek kom han på högerkanten, drev förbi Markus Thorbjörnsson, och hittade Farfan till 1-1.

Det blev en klart mer irriterad stämning på plan i andra halvlek, men Lokomotiv Moskvas förbättring räckte inte till mer än 1-1. Kalmars nästa träningsmatch är redan på torsdag, mot norska Sarpsborg.

Annons

Kalmar FF:s startelva: Hägg Johansson – Nouri (16'), Thorbjörnsson, V.Elm (46'), Akas – M.Hallberg (46'), H.Hallberg, R.Elm (46'), Romário (77') – Diouf (46'), Nixon (65').

Inhoppare: Magnusson (16'), Starke Hedlund (46'), Sachpekidis (46'), Hiago (46'), Singh (46'), Eid (65'), Hellborg (77').

Publicerad 2018-02-05 kl 15:53