160917 AIK:s Joakim Thelin innan ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan SšdertŠlje och AIK den 17 September 2016 i SšdertŠlje. Foto: Kenta Jšnsson / BILDBYRN / Cop 210 …
Västerviks IK

Hattrickhjälten sköt upp AIK på finalplats

AIK har växlat upp på slutet. Idag klev de förbi Leksand upp på den åtråvärda andraplatsen som ger spel i den allsvenska finalen när serien är färdigspelad. Joakim Thelin blev stor hjälte med sina tre mål i 4-2-segern över Almtuna.

Det såg ut att bli en mållös första period mellan AIK och Almtuna på Hovet. Men med mindre än två minuter kvar kunde Joakim Thelin sätta dit 1-0-pucken. Samme spelare gjorde även 2-0 i den andra.

Men Almtuna skulle komma tillbaka. Gustav Lindström reducerade i powerplay senare i perioden och 13 sekunder senare gjorde Fredrik Forsberg 2-2.

Eric Castonguay återtog AIK till ledningen i den tredje perioden och Joakim Thelin kunde sedan fullborda sitt hattrick när han gjorde mål i öppen målbur sedan Almtuna plockat ut Arvid Ljung i jakt på kvittering.

MODO VANN

Modo kunde på bortaplan besegra Västervik med 2-3. Men det skulle krävas straffar för att skilja lagen åt.

Joakim Englund inledde målskyttet när han i den andra periodens inledning gjorde 1-0 till hemmalaget. I slutet av perioden kunde dock Tim Wahlgren kvittera för gästerna.

Patrik Blomberg gav ånyo Västervik ledningen i den tredje perioden. Men återigen kvitterade Modo. Denna gång genom Henrik Björklund.

På straffar kunde sedan Emil Molin ge två poäng till sitt Modo.