AVGJORDE. Ken Andre Olimb (till vänster) sänkte Karlskrona.
SHL

LHC reste sig efter mardrömsstarten – Olimb matchhjälte i Blekinge

Redan efter 21 sekunder fick Linköpings målvakt Jacob Johansson vittja nätet. Men mardrömsstarten blev inget stort hinder för LHC i Blekinge. Man vände och vann med 3–2 efter att Ken Andre Olimb blivit matchvinnare.

Det var något av en chockstart på matchen mellan Karlskrona och Linköping i NKT Arena i kväll. Matchuret stod på 21 sekunder när Carl Persson gav hemmalaget ledningen, framspelad av Joel Kellman.

För gästerna blev det tidiga baklängesmålet en välbehövlig väckarklocka. LHC dominerade resten av perioden, vann skotten med 16–6 – och fick slutligen utdelning. För tredje gången den här säsongen slog Jakob Lilja till i numerärt underläge när han satte kvitteringen bakom Johannes Jönsson.

BIBIC MÅLSKYTT FÖR TREDJE GÅNGEN EFTER FLYTTEN

I den andra perioden kom också ett ledningsmål för ”Cluben”. För tredje gången efter klubbytet från Rögle till Linköping blev Almen Bibic målskytt. Han fick pucken av Ken Andre Olimb och sköt 2–1 förbi en skymd Jönsson.

Konstantin Komarek lyckades kvittera i tredje perioden och ge hemmapubliken hopp om åtminstone en viktig poäng i SHL:s bottenstrid. Men så blev inte fallet. Drygt elva minuter in i perioden klev Olimb fram och satte 3–2-målet efter förarbete av brorsan Mathis och tidigare målskytten Bibic.

Vinsten gör att tabellfemman LHC hänger med Djurgården, Färjestad och Frölunda, som slåss om utrymmet bakom överlägsna serieledaren Växjö. KHK är allt jämt jumbo i tabellen.