Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Vackert lobbmål av Lundevall - första segern för Thelin i Elfsborg

Allsvenskan

Simon Lundevall var som vanligt en av Elfsborgs absolut bästa spelare, denna gång mot Brann (2-0). Bland annat lyckades han fiffigt och snyggt få bollen över målvakten från 20 meter till 1-0.

Idag var Jimmy Thelins andra match som tränare för Elfsborg, där laget endast saknade två spelare: småskadade Jesper Manns och nyförvärvet Robert Gojani, som inte användes mot förra årets norska ligafemma Brann.

Elfsborg hade problem att få någon kontroll på första halvlek. Brann pressade gång på gång ner Elfsborg, som kom till start med en någorlunda ordinarie startelva. Det var dock i en av pressattackerna som Elfsborg kunde vända spelet och göra ett kvalitetsmål.

Stefan Ishizaki slog djupledspassen, Daniel Gustavsson drev fram, och Simon Lundevall chipskruvade bollen över målvakten från 20 meter.

Annons

I andra halvlek blev det i stora delar en ny startelva, i vad som blev en lugnare halvlek. Elfsborg gjorde 2-0 på ett anfall som liknade 1-0-mål, men gjort av talangerna istället: Marokhy Ndione med en djupledsboll, Jesper Karlsson var tydligt offside men domaren friade, och Arian Kabashi fick ta emot ett lågt inlägg och sätta bollen.

Elfsborg, första halvlek: Stuhr Ellegaard (K) – McVey, Jönsson, Nilsson, Kaib – Holmén – Gustavsson, Ishizaki, Olsson, Lundevall – Prodell.

Elfsborg, andra halvlek: Olsson – Gustavsson (68'), Horn, Dresevic, Lundqvist – Rosenqvist – Bajrami (68'), Dyer (K), Jebali, Karlsson – Frick (68').

Övriga inhoppare: Kabashi (68'), Henriksson (68'), Ndione (68').

Publicerad 2018-01-29 kl 16:53