Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksands IF

Nyförvärvet dumpas av Leksand – går till rivalen

David Åslin har haft svårt att övertyga i Leksand sen flytten från Rögle.

Nu lånas 28-åringen ut till serierivalen Södertälje resten av säsongen.

"Både vi och David tycker det här är en bra lösning för bägge parter. Vi önskar David för lycka till i Södertälje SK", skriver Leksand på sin sajt.

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksandsfostrade David Åslin, son till målvaktslegendaren Peter Åslin, återvände för andra gången till Leksand inför årets säsong. Forwarden har de senaste säsongerna representerat Troja-Ljungby, Växjö och Rögle.

Men återkomsten till Leksand har inte blivit den succé klubben hoppades på och nu lånas Leksandsprofilen ut till Södertälje.

Ersätter skadade Sebastian Höglund

"Centern Sebastian Höglund har drabbats av en skada och kommer vara borta en längre tid. SSK tar därför in forwarden David Åslin på lån resten av säsongen. 28-årige Åslin är en teknisk och kreativ forward som under karriären spelat i Hockeyallsvenskan med Leksand och Troja/Ljungby samt i SHL med Växjö, Leksand och Rögle.

Avtalet gäller ett lån säsongen ut och Leksand har under den tiden inte möjlighet att kalla tillbaka Åslin", skriver Södertälje i ett pressmeddelande. 

David Åslin har denna säsong gjort ett mål och sju assist på 26 matcher i Leksand.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.